Vasco Elia: zuinige, comfortabele en duurzame warmte op lage temperatuur

Een zuinige, comfortabele en duurzame warmte op lage temperatuur? Die haal je in huis zonder te moeten investeren in vloerverwarming. De nieuwe Elia lagetemperatuurradiator van Vasco haalt ondanks zijn compacte omvang een snelle opwarmtijd met lage aanvoertemperaturen, bij nieuwbouw of renovatie. Ideaal voor wie wil afschakelen van traditionele energie, zeker in tijden van ontsporende energieprijzen.

Steeds meer bouwers kiezen voor een warmtepomp als zuinige en duurzame oplossing voor verwarming en koeling. Een warmtepomp verbrandt geen traditionele brandstoffen, maar haalt energie uit de omgeving en functioneert zelfs op elektriciteit van het net of van zonnepanelen.

Dat kan nu ook voor wie renoveert of wil omschakelen naar een efficiënte verwarming met warmtepomp. Om te werken met lage aanvoertemperaturen moest je tot nu toe kiezen voor vloerverwarming of radiatoren met grotere omvang, niet zo handig bij een renovatie. Vasco komt nu met de oplossing: Elia. Deze radiator kan je gemakkelijk aansluiten op bestaande leidingen van stookolie- of gasketels.

Bovendien warmt de Vasco Elia efficiënt op en wordt warmte snel over de ruimte verdeeld dankzij ventilatoren. Dat kan flexibel in elke ruimte naar wens, want natuurlijk gebruik je niet alle kamers in huis even intensief. Zo bespaar je nog eens energie en kosten.

Koelen en verwarmen

De Vasco Elia zorgt ervoor dat je kan koelen en verwarmen. Daarnaast werkt deze warmtepompradiator optimaal met de lage aanvoertemperatuur van een warmtepomp. De geïntegreerde axiale ventilatoren, die stijlvol onder het afdekrooster zitten, zorgen voor een optimaal binnenklimaat door snel en efficiënt warme of koude lucht in een ruimte te verspreiden. Dankzij de temperatuursensor draaien de ventilatoren sneller of langzamer wanneer nodig. Deze compacte warmtepompradiator wordt ook ‘stekkerklaar’ geleverd: monteren, aansluiten op het stroomnetwerk en klaar.

Vasco Elia werkt ideaal in combinatie met moderne warmtebronnen in het lage temperatuurbereik, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. In nieuwbouw vormen warmtepompen de warmtebron bij uitstek, vaak in combinatie met vloerverwarming. Ook bij renovaties winnen warmtepompen aan terrein. Vasco Elia met volautomatische regeling biedt dan een toekomstbestendige oplossing én werkt perfect in combinatie met andere lagetemperatuursystemen zoals een condenserende gaswandketel.

Verder werkt Vasco Elia fluisterstil met een geluidsarme comfortwerking onder 30 dB. Bij aanvoertemperaturen tussen 35°C en 55°C geniet je al van behaaglijk verwarmingscomfort, bij aanvoertemperaturen tot 17°C van verfrissende (droge) verkoeling. Vasco Elia bedien je als een conventionele radiator, waarbij je de nieuwe koelfunctie inschakelt via de extra ‘K-stand’ op de thermostaatkop.

Voordelen van elia

De Elia van Vasco komt dus met een aantal voordelen.

  • Perfect voor warmtepompen en condenserende gas/olie ketels. De Elia vormt de perfecte combinatie met een warmtepomp, zoals de Vasco Vica.
  • Energie-efficiënte en volautomatische werking. Door de volautomatische bediening regelt Elia het toerental van de ventilatoren automatisch en blijft een aangenaam binnenklimaat behouden. Er is dus geen ingewikkelde programmatie nodig.
  • Maximaal warmtevermogen. Ondanks zijn beperkte omvang behaalt de Elia toch hoge afgiftes.
  • Korte opwarmingstijd. Dankzij het geïntegreerde ventilatiesysteem heeft het systeem een korte opwarm- en afkoeltijd. Daardoor gebruik je de kamers naar wens.
  • Muisstille, comfortabele werking
Bron: Vasco
Deel dit artikel:
Onze partners