Vasco op InstallPro: energie-efficiënte oplossingen voor een optimaal binnenklimaat

Op InstallPro, van 24 tot 25 mei in Brussels Expo, verrast Vasco met innovatieve nieuwigheden op het vlak van verwarmen, koelen en ventileren. Zo reikt de HVAC-specialist opnieuw slimme en duurzame oplossingen aan die bijdragen tot een gezonder binnenklimaat voor de eindgebruiker én meer installatiegemak voor de professional. Maak – in primeur – kennis met de designradiator Aster HF-S of de handige freesservice voor vloerverwarming.

Gloednieuwe producten én diensten

Aster HF-S, designradiator met open zijde

Met zijn asymmetrische vormgeving en platte ovale verwarmingsbuizen oogt de gloednieuwe Aster HF-S erg strak. Geen gebrek aan comfort bovendien, want deze designradiator is aan één zijde open waardoor gebruikers heel gemakkelijk een handdoek kunnen inschuiven. Vasco lanceert Aster HF-S in twee versies, hydraulisch en elektrisch, in een linkse of rechtse uitvoering. Verkrijgbaar vanaf juli 2022.

Energy Plus, ventilatie-units voor grote ruimtes

Grote ruimtes energiezuinig ventileren mét recuperatie van de warmte? Dan schuift Vasco de units Energy Plus naar voor, met een warmtewisselaar met hoog rendement. Ideaal voor openbare en commerciële gebouwen, maar ook voor scholen die niet voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem. Door het toestel in te werken in een verlaagd plafond in de gang kunnen drie tot vier klassen eenvoudig verlucht worden zonder breekwerken of grote aanpassingen in de klaslokalen zelf.

De Energy Plus-units zijn uitgerust met een bypassklep die de warmtewisselaar omzeilt om vrije koeling of vrije verwarming mogelijk te maken. Er zijn twee versies, vloer- of plafondmontage, en vier debietvarianten (720, 1.150, 1.700 en 2.600 m3/u). Installateurs kunnen rekenen op de nodige Vasco-hulp voor een correcte opstart en inregeling. Zo biedt Energy Plus heel wat mogelijkheden: specifieke tijdschema’s instellen voor een automatische werking, het signaal van een vocht- of CO2-sensor ontvangen, de aansturing door een gebouwenbeheersysteem via Modbus- of KNX-communicatie…

Vasco Services, voor stressvrije installateurs

Om installateurs nog meer tegemoet te komen, pakt Vasco uit met een gloednieuw dienstenaanbod voor ventilatie en vloerverwarming.

Installateurs kunnen onder meer een beroep doen op de ventilatie-opstartservice (opstart en volledige inregeling van de ventilatie-units), de vloerverwarming-freesservice (opmaken van een legplan, frezen en leggen van de vloerverwarmingsbuis tot en met de aansluiting op de collector) en de vloerverwarming-verlegservice (plaatsing van vloerverwarmingssysteem). Op die manier wil Vasco de installateurs 100% ontzorgen.

Succesnummers van Vasco & Superia

Op InstallPro kunnen de standbezoekers naast de nieuwigheden ook kennismaken met bestaande producten binnen de productgroepen van radiatoren (Vasco & Superia), ventilatie, vloerverwarming, koeling en warmtepompen. Dat vertaalt zich concreet naar een assortiment elektrische radiatoren en ventilo-convectoren om te verwarmen en te koelen. Daarnaast komen tal van duurzame innovaties aan bod, zoals de lagetemperatuurradiator Elia die je kan aansluiten op een warmtepomp voor nog meer energie-efficiëntie of de nieuwe generatie ventilatie-units DX met stille luchtkanalen EasyFlow.

Bart Berton, Country Sales Manager bij Vasco: “Vasco is bekend om haar designradiatoren, maar vandaag zijn we zoveel meer dan dat. Als specialist voor een gezond en comfortabel binnenklimaat bieden we slimme oplossingen voor het hele huis – van verwarmen en koelen tot ventileren. Daarbij investeren we sterk in duurzaamheid en energie-efficiëntie, en houden we uiteraard de vinger aan de pols wat de laatste installatietechnieken betreft.”

Bron: Vasco
Deel dit artikel:
Onze partners