Veelaert Architecten blikt tevreden terug op de Archigoldcup

Op 4 februari won architectenbureau ABV+ het van Veelaert Architecten in de finale van de Archigoldcup. Vlaamsearchitectuur.be laat nu Christine Maes van Veelaert Architecten aan het woord. In een kort verslagje beschrijft ze hoe zij en haar collega's de competitie ervaren hebben.
Op 4 februari won architectenbureau ABV+ het van Veelaert Architecten in de finale van de Archigoldcup. De Archigoldcup is een zaalvoetbaltoernooi waarin 20 twintig Antwerpse architectenbureaus het tegen elkaar opnemen. Het voetbaltoernooi is een initiatief van de Bond van Vlaamse Architecten. Eerder was op vlaamsearchitectuur.be al te lezen hoe de spannende finale zijn ontknoping kende via penalty''s. Het verslag met  filmpjes en foto''s vind je op de volgende link: Finale Archigoldcup. Vlaamsearchitectuur laat nu Christine Maes van Veelaert Architecten aan het woord. In een kort verslagje beschrijft ze hoe zij en haar collega''s de competitie ervaren hebben:

Veelaert Architecten nam voor de eerste maal deel aan de Archigoldcup 2010. Onze sportieve diehards Olivier De Beule en Ben Vancaudenberg namen bij ons het initiatief om hieraan deel te nemen.  Hun collega’s Joris Boden en Michiel Van Looveren zouden hun steentje bijdragen, maar al bij al kwamen we mankracht en enthousiasme tekort. Zo werden we bij toeval en door het lot samengevoegd met het sympathieke bureau “Planners” uit Borgerhout. Al van bij de start klikte het tussen de beide ploegen. Bijna stilzwijgend, zonder al te veel afspraken werden plaatsen ingenomen. Er ontstond er niet alleen een sportieve harmonie, maar een echte synergie. Tot onze verwondering wonnen we de eerste wedstrijd. Chapeau voor de companen Jo, Tim, Michael en Thomas en voor de inzet van de vrouwen. Ze werden zeker niet gepasseerd. Ine, Tine, Greet en Leen stonden hun mannetje.

Eerst werd er wat houterig gespeeld, maar via goede coaching van de meer ervaren voetbalspelers kon iedereen nog een snelcursus voetbal meepikken. Er was wel degelijk een evolutie merkbaar. Olivier ontpopte zich tot een gedreven, talentvolle keeper. Michiel bloeide open en durfde na verloop van enkele matchen er zelf voor te gaan. Joris beet zich in de verdediging en Ben liet zien dat hij op terrein geen angsten kent en een echte teamplayer is. Ik was maar toeschouwer, maar moet eerlijk toegeven dat dit evenement een topper is waar ik voortaan meer aandacht aan zal geven. Niet alleen voor de spelers is dit een belangrijk evenement, ook voor de ganse ploeg is dit teambuilding. Ons voltallig team stond in de groene kleuren te supporteren en wij waren allen fier op de finalisten die zich ongelofelijk hebben ingezet. Een 4-4 stand en met penalty’s ingehaald was spijtig, maar verloren voelen we ons niet. Aan de andere zijde stond een waardige  tegenstander. Dit initiatief, gekenmerkt door fairplay-voetbal, is een uniek moment om collega’s en andere bureaus te leren kennen en nodigt iedereen uit om te sporten en wat aan de conditie te doen. Het voltallige Veelaert Architecten team dankt hierbij de sponsors en BVA voor de voortreffelijke organisatie. Volgend jaar zijn we zeker terug van de partij en trachten we met de beker naar huis te komen…De voltallige Veelaertploeg


Deel dit artikel:
Onze partners