Veilige, comfortabele & vlotte toegang tot nieuwe hoofdzetel BNP Paribas Fortis

De hoofdzetel van BNP Paribas Fortis is een goed voorbeeld van een kantoorgebouw waarin toegangscomfort en veiligheid een belangrijke rol spelen. dormakaba Belgium leverde er verschillende toegangssystemen, zoals dormakaba Talos carrouseldeuren (tourniketdeuren/draaideuren) & Geryon SRD veiligheidscarrouseldeuren (draaideuren / tourniketdeuren) met de SRD Vision optie, FTS-E05 Kentaur tourniquets en Argus 60 sensor barrières in Anodic Gold custom design.

Het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in het centrum van Brussel is een state-of-the-art gebouwontwerp van Architectenbureau Jaspers-Eyers Architects, in samenwerking met BE Baumschlager Eberle en Styfhals & Partners architecten. De nieuwe kantoren, die 5 ondergrondse en 7 bovengrondse verdiepingen tellen, hebben een capaciteit van ongeveer 4.500 werkplekken op een bruto oppervlakte van 100.000 m².  Het gebouw werd uitgerust met hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën die, naast het verhogen van het comfort van de werknemers, ook de optimalisering van de milieuprestaties mogelijk zullen maken, bijvoorbeeld met een installatie voor de seizoensgebonden opslag van thermische energie (STE). 

Het bouwproject behaalde de BREEAM 'Excellent' en 'Passive House' duurzaamheidscertificaten en heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie "tertiaire, industriële, commerciële en residentiële projecten" bij de BIM Awards 2018, een prijs voor de beste BIM-projecten in de Benelux.

Hoogwaardig toegangsbeheer

Het spreekt voor zich dat de eisen op het vlak van toegangsbeheer in de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis op een zeer hoogwaardig niveau liggen. De toegangsoplossingen van dormakaba voldoen in vele opzichten aan deze vereisten qua beveiliging, maar daarnaast ook op het vlak van energie-efficiëntie, design, betrouwbaarheid en gebruikscomfort.

De toegangsoplossingen van dormakaba zorgen in dit project voor een veilige, comfortabele & vlotte toegang tot het gebouw. De carrouseldeuren zorgen voor een betere beveiliging tegen inbraak, garanderen een vlotte doorgang in beide richtingen bij druk publieksverkeer en zijn energie-efficiënt (minder warmteverlies & minder tocht). Naast de carrouseldeuren is het gebouw uitgerust met manuele deuren of vluchtdeuren, uitgerust met een deurdranger of automatische draaideuraandrijving, paniekbaren en een geïntegreerd vergrendelingssysteem.

De nieuwe Argus 60 sensorbarrières, in een voor de klant specifiek True White design, maken met behulp van intelligente scheidings- en veiligheidssensoren en door de toepassing met verhoogde deurvleugels, een betrouwbare toegangscontrole mogelijk. Zo kunnen er geen ongewenste personen toegang krijgen tot het gebouw.

Bron: dormakaba
Deel dit artikel:
Onze partners