Veiliger en energiezuiniger: nieuwe ledverlichting voor zwembad Kapermolen

Het stedelijk zwembad Kapermolen in Hasselt, een populaire bestemming voor sportievelingen en watersportliefhebbers, heeft een significante upgrade ondergaan. In een streven naar hogere veiligheid, verlaagde energiekosten en verminderde onderhoudskosten, heeft het stadsbestuur van Hasselt gekozen voor de implementatie van geavanceerde ledverlichting van Schréder.

De renovatie van het zwembad omvatte de installatie van de INDU FLOOD-ledschijnwerpers, ontworpen om een optimale lichtkwaliteit te bieden en tegelijkertijd het energieverbruik aanzienlijk te reduceren. Deze schijnwerpers voldoen aan de strenge Europese EN12193-norm voor sportverlichting, wat ze bijzonder geschikt maakt voor de uitdagende omgeving van een druk bezocht zwembad.

Duurzaamheid en kostenbesparing

Lange Levensduur en Onderhoudsgemak

De nieuwe ledverlichting van het zwembad Kapermolen is niet alleen energiezuinig, maar ook ontworpen voor duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud. Met een indrukwekkende levensduur van 100.000 uur en een robuuste constructie die goed beschermd is tegen vocht, zijn de INDU FLOOD-armaturen een betrouwbare keuze voor het zwembad.

Energieverbruik Verminderd met 64%

De vervanging van de oude verlichting door ledtechnologie heeft het energieverbruik van het zwembadverlichtingssysteem met 64% verminderd, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad Hasselt en zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen.

Veiligheid en Comfort

Betere zichtbaarheid en veiligheid

De verbeterde verlichting heeft een cruciale rol gespeeld in het verhogen van de veiligheid in het zwembad. Door een asymmetrische lichtverdeling te implementeren, worden redders niet verblind en is de zichtbaarheid in het gehele zwembad aanzienlijk verbeterd. Dit is vooral belangrijk in zones zoals de wildwaterbaan en het golfslagbad.

Een aangenamere zwemomgeving

Naast veiligheid draagt de nieuwe verlichting bij aan een aangenamere zwemervaring. Het uniforme licht vermindert schaduwen en zorgt ervoor dat alle bezoekers en personeelsleden optimaal kunnen genieten van hun tijd in het zwembad.

Efficiënte installatie en tevredenheid

Ondanks de krappe deadlines werd de nieuwe verlichting efficiënt geïnstalleerd tijdens de jaarlijkse sluitingsperiode van het zwembad, van 11 tot 23 december. De goede samenwerking tussen Schréder, installateur Verbiest ETI en het stadsbestuur zorgde voor een vlotte en succesvolle implementatie.

Hasselt profiteert nu van een veiliger, energiezuiniger en aantrekkelijker zwembad, wat de gemeenschap ten goede komt.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:
Onze partners