VELUX daagt designstudenten uit met nieuwe designaward

Hoe zien de rolluiken en gordijnen van de toekomst eruit? Dat is een van de uitdagingen die de VELUX International Design Award 2014 voorschotelt aan studenten design. Met deze nieuwe designaward worden studenten gestimuleerd om zich te verdiepen in het thema 'Innovation by Experiments' en om de toekomst van rolluiken en gordijnen zélf vorm te geven. Hiermee wil Velux de beste en meest innovatieve rolluiken en gordijnen van de toekomst ontdekken en de huidige percepties omgooien.
Hoe zien de rolluiken en gordijnen van de toekomst eruit? Dat is een van de uitdagingen die de VELUX International Design Award 2014 voorschotelt aan studenten design. Met deze nieuwe designaward worden studenten gestimuleerd om zich te verdiepen in het thema “Innovation by Experiments” en om de toekomst van rolluiken en gordijnen zélf vorm te geven. Hiermee wil Velux de beste en meest innovatieve rolluiken en gordijnen van de toekomst ontdekken en de huidige percepties omgooien.
Design studenten uit meer dan twintig Europese landen werden uitgenodigd om deel te nemen aan de designaward, die in mei 2014 zal worden uitgereikt.


Gerenommeerde Jury

De inzendingen zullen worden voorgelegd aan een jury van designers met internationale faam. Bij het samenstellen van het panel is ernaar gestreefd een mooi evenwicht te bereiken qua vakgebieden en geografische verdeling. De juryleden zijn de initiatiefnemer van de Red Dot Award professor dr. Peter Zec, de Nederlandse textielontwerpster Petra Blaisse en het Italiaans-Deense meubelontwerpersduo Gamfratesi.

De genomineerden voor de designaward zullen worden geselecteerd op basis van vier evaluatiecriteria: innovatie, levenskwaliteit, duurzaamheid en marktpotentieel.


Eerste prijs: 6000 euro

De winnaar van de eerste prijs krijgt een beloning van 6000 euro bij de prijsuitreiking in mei 2014. De winnaar van de tweede prijs krijgt 2500 euro en alle inzendingen krijgen een plaats in een webtentoonstelling.

De deelnemers van de designaward zullen de kans krijgen om hun ideeën te delen in een community op de sociale media waar iedereen op zijn of haar favoriet kan stemmen. De winnaar krijgt een prijs van 1500 euro.

Deel dit artikel:

Onze partners