Velux houdt warmte buiten met buitenzonwering

Tijdens deze tropische zomertemperaturen is het naast voldoende water drinken ook belangrijk een frisse en schaduwrijke plaats te hebben om af en toe de verkoeling te kunnen opzoeken. Velux pakt daarom uit met een reeks zonneschermen en rolluiken die respectievelijk 72% en 95% van de warmte buiten houden.

Niets leukers dan ontwaken met fluitende vogels en de eerste stralen van de opkomende zon. Langzaam klimt de temperatuur hoger, waardoor het ook binnen in huis warmer wordt. Om het binnenklimaat optimaal te regelen en het huis lekker fris te houden, mogen de zonnestralen de ramen echter niet bereiken. Zonwering aan de buitenkant van de vensters is daarvoor onmisbaar.

 

Buitenste zonneschermen

De buitenste zonneschermen van Velux zijn een voorbeeld van zo’n type zonwering die aan de buitenkant van het dakvenster bevestigd wordt. Het transparante netweefsel van het scherm houdt 72% van de warmte tegen en laat tegelijkertijd het daglicht door. Hierdoor kunnen de bewoners van het weer genieten in een aangenaam en fris binnenklimaat. In de winter kunnen zij het zonnescherm terug opbergen in een afdekkap boven het venster.

 

Warmtewerende rolluiken

De rolluiken van Velux kunnen dan weer het hele jaar door gebruikt worden. Zij houden niet alleen 95% van de buitenste warmte tegen, maar isoleren ook in de winter tegen de kou. Daarnaast verduisteren ze de ruimte ook volledig, isoleren ze het contactgeluid van regen of hagel, beschermen ze de privacy en geven ze een gevoel van veiligheid. Het rolluik is bovendien van binnenuit onzichtbaar wanneer het niet in gebruik is.

Dankzij de perfect aansluitende zijgeleiders en de compacte afdekkap wonnen de rolluiken van Velux in 2012 de iF Product Design Award. Zowel de zonneschermen als de rolluiken zijn verkrijgbaar in een manuele, een elektrische en een fotovoltaïsche uitvoering.

Deel dit artikel:

Onze partners