VELUX ontwikkelde dakvenster voor passiefbouw

Dakramen vormen vaak de achilleshiel van passief- en lage energiewoningen. Daar wou VELUX komaf mee maken en daarom ontwierp het een dakraam met driedubbele beglazing met een U-waarde van 0,77. Daarnaast introduceert VELUX ook het Solar Dakvenster, het venster dat automatisch sluit bij regen en zijn energie haalt uit het zonlicht.

Dakramen vormen vaak de achilleshiel van passief- en lage energiewoningen. Daar wou VELUX komaf mee maken en daarom ontwierp het een dakraam met driedubbele beglazing met een U-waarde van 0,77. Volgens VELUX is het de eerste maal dat een dakvenster onder de 0.80 duikt.


 

De innovatie bestaat uit een manueel wentelend dakvenster met driedubbele beglazing en een extra buitenruit geschikt voor lage-energiewoningen. Met zijn 45% minder warmteverlies is dit raam volgens VELUX  geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen waardoor je dus nu ook volop licht  kan laten binnen schijnen in deze woningen.
De beglazing houdt ook meer geluid buiten, wat het bijzonder interessant maakt op plaatsen met veel geluidhinder, bijvoorbeeld in de buurt van luchthavens.

Eigenschappen:
- 3-voudige beglazing + extra buitenruit van 8mm
- Beschikbaar in massief dennenhout en wit polyurethaan
- Gemiddelde Uw = 0.77
- Geluidsabsorptie = 40 dB

Solar dakvenster

Daarnaast introduceert VELUX ook het Solar Dakvenster, het eerste intelligente venster dat automatisch sluit bij regen en zijn energie haalt uit het zonlicht. Het afstandbediend Solar dakvenster wordt aangedreven door een herlaadbare batterij die constant door dag- en zonlicht opgeladen wordt.  De batterij zit samen met de bediening en d eregensensor discreeet in het venster ingebouwd.

Lichttunnel voor platte daken

Nog een VELUX-innovatie op Batibouw is de lichttunnel voor platte daken, bestemd voor ruimùtes waar men geen platdakvenster kan plaatsen. De lichttunnel heeft hetzelfde design als een klassiek dakvenster en de sierring is beschikbaar in verschillende uitvoeringen voor een naddloze integratie in het interieur.Deel dit artikel:
Onze partners