Velux toont XXL Cabrio, plooigordijnen en lichttunnels op Batibouw 2015

In België zijn meer dan de helft van de gebouwen meer dan 50 jaar oud en in stedelijke gebieden is 80% van het vastgoed nauwelijks geïsoleerd. En als je dan toch gaat isoleren, waarom dan niet ineens zorgen voor meer lichtinval of een gezellig ingerichte zolderkamer? VELUX wil verbouwers inspireren met drie creatieve nieuwigheden: de XXL Cabrio voor hellende daken, een nieuw gamma afneembare plooigordijnen en vernieuwde lichttunnels voor zowel platte als hellende daken.

Cabrio: XXL venster voor een instant balkon onder het dak

Dankzij het CABRIO systeem van VELUX krijgt de zolder ook een plaats in de zon. Een zolder kan meer zijn dan zomaar een opbergplaats en heeft alle potentieel tot extra woonruimte. Het nieuwe venstersysteem CABRIO biedt een instant-balkon onder het dak waardoor de bewoners maximaal genieten van het natuurlijke licht. De nieuwste generatie CABRIO die ter gelegenheid van Batibouw 2015 wordt gelanceerd, kent afmetingen van 114 cm breed en 252 cm hoog.

Het systeem is voorzien van een ventilatieklep waardoor men ook zonder het venster te openen, kan genieten van natuurlijke ventilatie. Daarnaast zijn ze Pick&Click uitgerust voor de plaatsing van perfect passende VELUX binnengordijnen.

  • Richtprijs:2.386,00 € exclusief BTW en installatie, voor de XXL-versie (114cm x 252cm)
  • Beschikbare afmetingen (BxH) : Cabrio XXL 114 cm x 252 cm en Cabrio 94 cm x 252 cm, met drievoudig glas.

 

Verwisselbare VELUX plooigordijnen met verschillende lichteffecten

Hand in hand met VELUX dakvensters gaan ook de originele VELUX gordijnen. Het merk breidt zijn gamma regelmatig uit met nieuwe modellen en kleuren. Op Batibouw 2015 lanceert VELUX een gloednieuw model: het plooigordijn. Deze elegante gordijnen zijn makkelijk verwisselbaar en verkrijgbaar in 20 natuurlijke kleuren of in één van de 6 designuitvoeringen van Scholten & Bajings.

De voordelen van VELUX plooigpordijnen zijn legio. Vooreerst zijn ze vlot en perfect passend te plaatsen in hun slanke profielen dankzij het Pick&Click systeem waarmee de VELUX dakvensters zijn uitgerust. Ze zijn flexibel en makkelijk afneembaar waardoor ze eenvoudig kunnen worden gereinigd en/of vervangen naar trend, seizoen of gewenste sfeer.

  • Richtprijs: Plooigordijn vanaf €80 exclusief BTW, afneembare stoffen vanaf € 40 exclusief BTW
  • Kleuren: verkrijgbaar in 20 natuurlijke kleuren en 6 designmotieven
  • Beschikbare afmetingen: verkrijgbaar in alle standaardmaten VELUX dakvensters voor hellende daken.

 

VELUX lichttunnel generatie 2.0. voor platte en hellende daken

Elk huis heeft zijn donkere ruimten zonder vensters – badkamers, hallen, bureaus, dressings…

Met behulp van een VELUX lichttunnel kan je overal het zonlicht binnen brengen. Het systeem verbindt het dak met het plafond om daglicht te brengen in de donkerste en meest geïsoleerde ruimten van de woning.

Het nieuwste model lichttunnel 2.0. heeft als belangrijkste features de nieuwe ‘Edge glow’ licht diffusor: het Flexi-loc verbindingssysteem. Dat is een flexibel gevormde bevestigingsring voor een beter verstelbare buisassemblage en een verbeterd condensatiereservoir. Bovendien kent het systeem een vlotte installatie.

Aan de binnenzijde wordt het licht optimaal in de kamer verspreid dankzij de nieuwe licht diffusor ‘Edge glow’. Het glas in de diffusor wordt geplaatst door het in te schroeven – hetgeen het systeem intuitief en makkelijk te reinigen maakt. Met de ‘Edge Glow’ wordt het licht vanaf de rand verspreidt voor een uniek effect dat alleen bij VELUX lichttunnels kan worden verkregen. In de diffusor werd ook een slankere sierring geïntegreerd voor een meer gestroomlijnde look.

Het Flexi-loc systeem wordt gebruikt om de buizen van de lichttunnel te verbinden en biedt meer flexibiliteit waardoor het volledige systeem beter kan worden gealigneerd. Doordat elke buis met de binnenkant van de bovenste is verbonden, wordt bovendien eventuele condensatie verminderd. Tegelijk minimaliseert ook het nieuwe condensatiereservoir de zichtbare condensatie door de druppels vast te houden die in de pijp ontstaan zodat zij niet tot aan het glasoppervlak komen.

De nieuwebevestigingsring heeft een rand die in de dakmodule wordt gehaakt wat de aansluiting met de buizen vergemakkelijkt en de installatie van buitenaf vereenvoudigt. Deze vereenvoudigde buiteninstallatie is ook te danken aan het afneembaar kader.

 

VELUX op Batibouw: Paleis 4, stand 214

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage