Ventielen als afwerking van het ventilatiesysteem

Naast de luchtkanalen en de motoren zijn ook de ventielen en de inregeling ervan van groot belang bij de installatie van het ventilatiesysteem. Ze zorgen niet alleen voor de toevoer en afvoer van verse lucht, maar dragen ook een esthetisch aspect met zich mee. Ventilair heeft een ruim aanbod aan toe- en afvoerventielen in zijn gamma, gaande van basisventielen tot oplossingen in de designsfeer.

Het EAV-CR ventiel is een afvoerventiel dat geschikt is voor woningen en kantoren. Het is vervaardigd uit staalplaat met poedercoating met een standaard witte kleur. Beschikbaar van diameter 80mm tot 200mm.

Het EAV-CM ventiel is een toevoerventiel, ook geschikt voor woningen en kantoren. Het heeft dezelfde eigenschappen als het EAV-CR ventiel.

 

IV Inox

Dit inox afvoerventiel wordt geleverd met los montagekader, schroeven en spanveren. Het ventiel wordt afgeregeld via een manueel regelbare schijf. Dankzij de inox uitvoering vraag dit ventiel weinig onderhoud, is het corrosiebestendig en heeft het een mooie uitstraling. Beschikbaar van diameter 100mm tot 160mm.

 

DSC-V

Dit geluiddempende ventiel is geschikt voor zowel toevoer als afvoer. Dankzij de manueel regelbare schijf is dit ventiel makkelijk in de regelen. Het kan gemonteerd worden op plafond of muur. Beschikbaar van diameter 80mm tot 200mm. De zichtbare hoogte van het ventiel bedraagt slechts 60mm.

 

RLV

Voor een designafwerking gebruikt u het RLV ventiel. Deze reeks ventielen zijn geschikt voor afvoer en toevoer van verse lucht in de vertrekken. Ze zijn beschikbaar voor zowel volle als gipsplaat plafonds met verschillende afwerkingsopties, rond en vierkant.

De ventielen produceren een minimale tegendruk (< 15 Pa) en dragen bij tot het akoestisch comfort (< 25 dB(A)) in alle ruimtes.

Bron: Ventilair Group

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage