Ventilatie-units van Itho Daalderop in de nieuwe energiezuinige woonunits: de Doktoren

Itho Daalderop levert ventilatie- en verwarmingssystemen die samenwerken om het ideale binnenklimaat te creëren. De Doktoren, de nieuwe woontoren in Antwerpen kiest voor D250 ventilatie-units van de producent.

Nieuwe ANTWERPSE aanwinst

De Doktoren is met zijn 81 meter hoogte één van de grootste, nieuwe torens van Antwerpen. De zandkleurige toren valt op door zijn F-vormige opbouw. Binst Architects maakt gebruik van een slanke onderbouw met uitpandige terrassen dat over gaat in een bredere bovenbouw met inpandige terrassen. 

Pal op het nieuwe wooncomplex van 23 verdiepingen worden op zo’n 80 meter hoogte een aantal grote bomen geplaatst. Daarmee krijgt de Doktoren het hoogste bomenpark van de stad Antwerpen. De warme kleur en groene kroon maakt de Doktoren een architecturale wimpel aan het Kempisch Dok. 

ENERGIEZUINIGE D250 ventilatie-unit

In de 22 bouwlagen komen 156 wooneenheden. Om aan de nieuwste normen te voldoen werkten de architecten samen met Itho Daalderop. Installateur Belcotec (Geel) koos meer specifiek voor ventilatie van Itho Daalderop, omwille van de bijhorende CO₂- sensoren.

De ventilatie is vraaggestuurd, waardoor die een minimum aan elektriciteit gaat gebruiken en dus bijdraagt aan een beter e-peil. Een ander voordeel is de multi-inzetbaarheid van de D250 ventilatie-unit, die in alle richtingen kan bevestigd worden.

Deel dit artikel:
Onze partners