Verbeterde zichtbaarheid op E40 met structuurmarkering

De zichtbaarheid op oudste snelweg van Belgiƫ, de E40 Brussel-kust ter hoogte van Beernem en Loppem, verbetert de komende tijd door het aanbrengen van Triflex markeringen met een ribbeltjesstructuur. Deze markeringen verminderen het risico op waterstagnatie, waardoor ze een goede reflectie behouden bij nacht en slechte weersomstandigheden. Dat komt de veiligheid en het comfort op de Belgische wegen ten goede.
De zichtbaarheid op oudste snelweg van België, de E40 Brussel-kust ter hoogte van Beernem en Loppem, verbetert de komende tijd door het aanbrengen van Triflex markeringen met een ribbeltjesstructuur. Deze markeringen verminderen het risico op waterstagnatie, waardoor ze een goede reflectie behouden bij nacht en slechte weersomstandigheden. Dat komt de veiligheid en het comfort op de Belgische wegen ten goede.
Veiligere wegen

Met het aanbrengen van de zogenaamde structuurmarkeringen komen de wegbeheerders tegemoet aan de uitspraak van minister van Mobiliteit Hilde Crevits om de zichtbaarheid te verbeteren op de Belgische wegen. Deze uitspraak herhaalde zij in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement, naar aanleiding van de meest recente verkeersbarometer van mobiliteitsorganisatie VAB. Daaruit bleek dat de helft van de Vlamingen de veiligheid en het comfort van de snelwegen als zeer slecht ervaart.


Koudplast-markeringen

Op het traject Beernem-Loppem zullen dus duurzame koudplastmarkeringen van Triflex aangebracht worden. Koudplasten hebben een hogere slijtvastheid en betere reflectiewaarde ten opzichte van andere materialen voor wegmarkeringen, zoals wegenverf en thermoplast.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage