Verschillende toepassingen mogelijk met schuifdeuren

In een moderne nieuwbouwwoning of bij een totaalrenovatie kan je met designmodellen (opbouw) een architecturale meerwaarde creëren door de techniek zichtbaar te laten. Maar je kan uiteraard ook opteren voor een inbouw- of pocketsysteem dat je strakke en minimalistische interieur naar een hoger niveau tilt. Hou er wel rekening mee dat je, zeker in het geval van inbouw, in het ontwerp van de woning ruimte moet voorzien om een schuifdeur in je binnenmuren te kunnen laten schuiven. Bij een beperkte renovatie is een opbouwsysteem aan de muur of het plafond een betere optie. 

PROJECTMARKT

We maakten eerder het onderscheid tussen designoplossingen (opbouw/zichtbaar) en minimalistische schuifdeuren (inbouw/onzichtbaar). In de zorg worden in dit opzicht vaak symmetrische en telescopische schuifdeuren gebruikt. Hier draait het meestal niet om het esthetische karakter, wel om de functionaliteit en het duurzame aspect. Dat is toch zeker het geval als het gaat over het overbruggen van bredere openingen.

Uiteraard kunnen hier ook andere opbouw- en inbouwsystemen voorzien worden. Denk bijvoorbeeld aan een schuifdeur die in een plafondprofiel bevestigd zit en die in een handomdraai je badkamer afsluit terwijl de inkom van je kamer open blijft of vice versa. En ook voor mensne die niet meer goed te been zijn en gebruik moeten maken van een liftsysteem om zich te verplaatsen is er een oplossing. De profielen van de schuifdeur kunnen zo gemaakt worden dat de rail van de lift makkelijk kan kruisen. Dergelijke systemen kan je trouwens ook toepassen in een privéwoning.

ENKELE CONCRETE TOEPASSINGEN VAN EEN SCHUIFDEUR OP EEN RIJTJE

Nood aan inspiratie of een creatieve insteek?
Gebruik een schuifdeur o.a. ...

 • als een (mobiele) wand voor de dressing in een kamer
 • als een afscheiding tussen slaap- en badkamer, waardoor je de keuze hebt om beide in mekaar te laten vloeien of net te scheiden
 • als afsluiting tijdens de winter om een ruimte afzonderlijk op te warmen
 • om een ruimte op te delen op basis van de capaciteit (eventruimte, feestzaal, kantoor-of vergaderruimte)
 • als een manier om plaats te besparen in kleine stadsappartementen
 • als creatieve afsluitmogelijkheid voor een opbergruimte
 • als akoestische barrière tussen twee ruimtes
 • om een (mobiele) wand te creëren tussen een privé en openbare ruimte
 • als verschuifbare kastenwand
 • als een manier om van een gesloten ruimte in één beweging een open ruimte te maken
 • om een muur te bedekken
 • om een keuken te verbergen
 • ...

CREATIEF MET SCHUIFDEURBESLAG

Het enige wat je in ontwerp zou kunnen tegenhouden, is je eigen verbeelding. Met het schuifdeurbeslag van ARLU kan je namelijk ook onconventionele oplossingen bedenken. Je hoeft je ook niet te beperken tot materiaalgebruik of of standaardkleuren. Sommige van de rails en profielen kunnen ook een stalen deur dragen. Wil je een aangepaste kleur op basis van de tinten die je gebruikt in je interieur, dan kan ARLU in veel gevallen de juiste oplossing aanbieden. En zo zijn er nog tal van oplossingen die op maat van jouw visie of het ontwerp van de architect kunnen voorzien worden.

Bron: ARLU
Deel dit artikel:

Contacteer ARLU

Onze partners