VG-Designs brengt de toekomst (waarheidsgetrouw) in beeld

Architectuur en projectontwikkeling zonder 3D-visualisatie is niet meer van deze tijd. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Een ontwerp kan “bezichtigd” worden nog voor het gebouwd is, en potentiële kopers dromen weg bij de schitterende 3D visualisaties van hun nieuwe woonomgeving. Ze wanen zich reeds in hun toekomstige werkelijkheid.  Een prachtig marketing instrument. VG-Designs, gespecialiseerd in visualisaties, is er voor de architect, de projectontwikkelaar en hun klanten.

3D-visualisatie is voor exterieur en interieur natuurlijk ook een handige tool. Men kan op voorhand zien en ingrijpen wanneer iets niet bevalt en men kan dan andere keuzes maken voor een bepaald materiaal, een kleur, afmetingen, indeling etc, en bijsturen in functie van de noden en wensen nog vóór de uitvoering gestart is. Dat bespaart tijd, een hoop geld en frustratie achteraf.

 

Realiteit overtreffen

De keerzijde van de medaille kan echter ook ontgoocheling achteraf zijn. Het uitgangspunt van een 3D-visualisatie is altijd om de potentiële klant/koper een zo waarheidsgetrouw mogelijk idee te geven hoe een ontwerp er na realisatie zal uitzien. Maar de huidige technieken en tools laten 3D-ontwerpers toe om de (toekomstige) realiteit heel sterk te benaderen en zelfs te overtreffen. Daardoor kan de kans ontstaan dat de 3D-visualisatie er zelfs beter uitziet dan het effectieve bouwwerk of interieur dat nadien wordt opgeleverd of door de klant zelf wordt ingericht (in geval van interieur).

Het is dan ook de taak van de architect en/of projectontwikkelaar, in samenspraak met de 3D-ontwerper, om de potentiële klant goed in te lichten over wat er getoond wordt en wat er in realiteit uiteindelijk wordt opgeleverd of niet. Oftewel: wat behoort tot het project, en wat is er bij wijze van voorbeeld aan het 3D-ontwerp toegevoegd; de juiste verwachtingen scheppen.

Deel dit artikel:

Onze partners