VIBE organiseert webinar met Luc Eeckhout (evr-architecten) over toekomstbestendige stedenbouw

Hoe zien die stad en dat dorp van 2050 er eigenlijk uit? Zijn er nu al best practices in binnen- en buitenland? En hoe vertaal je alle inzichten en voorbeelden naar hapklare en concrete actiepunten? Tijdens deze tweede blitzlezing - georganiseerd door VIBE vzw op 22 april - gaat Luc Eeckhout dieper in op de recente inzichten over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning. Hij put daarvoor uit zijn jarenlange ervaring als architect-stedenbouwkundige bij evr-architecten en gastdocent aan de faculteit Architectuur van KU Leuven. 

Luc Eeckhout is architect-stedenbouwkundige bij evr-architecten en gastdocent aan KU Leuven. In het verleden was Luc al betrokken bij verschillende publicaties en boeken over toekomstbestendige stedenbouw. De laatste jaren is zijn onderzoek voornamelijke gericht op de gezonde gemeente waar veranderingsgericht bouwen, circulair bouwen en rewilding een belangrijke plek innemen.

Dit webinar kadert binnen de crowdfundingcampagne die VIBE samen met Bond Beter Leefmilieu, VRP, KU Leuven, Abllo en Samenhuizen lanceerde voor het inspirerende voorbeeldenboek 'Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning'. Neem zeker eens een kijkje op de projectpagina

Meer info en een inschrijflink kan je hier terugvinden. 

Bron: VIBE vzw
Deel dit artikel:
Onze partners