Viega Advantix: afvoersysteem voor vlakke douchevloeren

Voor inloopdouches is het niet altijd evident om het afvoersysteem te integreren in een vloer met een geringe inbouwhoogte. Om daar een mouw aan te passen, heeft Viega het product Advantix Top vloerafvoer op de markt gebracht.

 De Advantix Top vloerafvoer van Viega combineert een geringe inbouwhoogte met een afvoercapaciteit van 1,0 l/s en bescherming tegen stank - ook bij een verminderd waterslot. Indien er sprake is van onderdruk in de riolering zorgen twee waterbuffers voor voldoende water in de afvoer. Tevens biedt de vloerafvoer een verbeterde bescherming van het waterslot tegen verdamping.

De grote afvoercapaciteit is mogelijk dankzij de lage stromingsweerstand in de afvoer en het grote oppervlak van het basiselement. Tot slot is de vloerafvoer eenvoudig te reinigen. Door de dompelpijp te verwijderen, heeft de gebruiker genoeg ruimte om de leiding met een spiraalveer schoon te maken.Met de Schlüter-KERDIafdichtingsmanchet in combinatie met een afdichtingspasta kunnen betegelde douchevloeren snel en eenvoudig worden afgedicht. Nadat de afvoer op de gewenste plaats is aangebracht wordt de afdichtingsmanchet met behulp van een afdichtingspasta aan de speciale flens van de put gelijmd. Voor de keuze van het bijpassende rooster bestaat er een het overzichtelijk modulesysteem met frames en roosters, inclusief designroosters. Voor bijzondere toepassingen zit er een anti-sliprooster in het assortiment.Voordelen
- compleet systeem incl. afdichtingsmanchet
- Zeer lage afvoer: slechts 70 mm
- afvoercapaciteit: 1,0 I/s
- afvoeraansluiting 50 mm verlijmbaar met verstelbaar kogelgewricht
- 2e aansluiting 40 mm voor b.v. wastafels
- modulesysteem voor opzet- en Visignvarianten
Deel dit artikel:
Onze partners