Viega-voorwandsysteem Prevista zet de toon op vlak van flexibiliteit en montage

De voorwandtechniek is dé productgroep die de bouwsector en meer bepaald de badkamerinrichting fundamenteel veranderde. Met Prevista geeft Viega als een van de toonaangevende systeemaanbieders de technische en economische voordelen van de voorwandtechniek een nieuw elan. 

In nauwe samenwerking met vakmensen ontwikkelde Viega een modulair opgebouwd voorwandsysteem. Die platformstrategie reduceert het aantal onderdelen in vergelijking met andere systemen. Dat vereenvoudigt niet alleen de bewaring, maar ook de montage op de bouwplaats. 

 

Technische en economische voordelen 

Met de productlijnen ‘Dry’, ‘Dry Plus’ en ‘Pure’ zet Prevista de toon op het vlak van flexibiliteit: voor klassieke wandmontage, staanderwerk op het bouwterrein en met een professionele railmontage. Het innovatieve voorwandsysteem van Viega is vanaf mei 2019 leverbaar.

Al meer dan een kwarteeuw zet het bedrijf bij nieuwbouw en renovatie voorwandsystemen in bij de installatie van badkamers. Dat omwille van de technische en economische voordelen. Dankzij de voorwandelementen hoeven aannemers niet meer in de gebouwen zelf in te grijpen.

Bij natbouw is dat nog wel het geval. Bovendien zijn de opgelegde normen voor geluidsisolatie en brandbeveiliging gemakkelijker na te leven. Bovendien bieden voorwandelementen een eenvoudigere en functionelere badkamerindeling met meer afwisseling.

Viega werkt al langer aan systemen voor droog- en natbouw. Het brengt de sterkste kenmerken van beide systemen nu samen in het nieuwe voorwandsysteem Prevista. Het resultaat is een uiterst installatie- en montagevriendelijk systeem.

 

Talrijke montagevoordelen

Het voorwandsysteem Prevista is gebaseerd op een modulaire platformstrategie. Vertrekt u van het eveneens nieuwe spoelreservoir? Dan gebruikt u het systeem voor de afzonderlijke wandmontage en de montage in staanderwerk ook in combinatie met een montagerail.

Vakmensen kwamen ook met tal van suggesties om de montage van het nieuwe voorwandsysteem te vereenvoudigen en te versnellen. Het resultaat bevat minder componenten. Daardoor lijn je bijvoorbeeld de traversen van de Prevista-voorwandelementen nu met snelspanners uit. En bovendien bevestig en klem je de voetsteunen eenvoudig vast op de "Dry Plus"-montagerails. Met hetzelfde voorwandelement is ook een aparte montage mogelijk.

 

Drie gedefinieerde systeemlijnen

Door de platformstrategie stelt Viega het nieuwe Prevista-voorwandsysteem voor de specialist-planner of vakman nu niet alleen scherp voor beide droogbouwlijnen ‘Dry’ en ‘Dry Plus’. Ook de ‘Pure’-lijn voor natbouw vaart er wel bij. Bovendien is het aantal afzonderlijke elementen van het assortiment Prevista verminderd. 

Voor droogbouw bestaat dat uit voorwandelementen voor toilet, wastafel, urinoir en bidet. Aangevuld met in de hoogte verstelbare toilet- en wastafelelementen. Voor individuele badkamerinrichtingen is de montagerail ‘Dry Plus’ verkrijgbaar. Voor natbouw kiest u uit vier passende installatieblokken voor toilet, wastafel, urinoir en bidet. De componenten nemen minder opslagruimte in beslag. Het resultaat? Een hogere rendabiliteit voor de gespecialiseerde groothandel en voor de vakman.

 

Functionele bedieningsplaten met sterk design

Als gebruiker kiest u dankzij het innovatieve voorwandsysteem Prevista uit meer dan 50 verschillende bedienings- en urinoirplaten. Dankzij het tijdloze design integreert u ze naadloos in elke badkamerinrichting en hoeft u daarbij geen rekening te houden met eender welke modetrend.

Een bijzonder accent leggen in de badkamer doet u door meerdere nieuwe bedieningsplaten van Visign for More te plaatsen. Die zijn standaard of optioneel gedeeltelijk met ledverlichting uitgerust. De inbouwkaders vervangen de badkamerverlichting niet, maar fungeren als weloverwogen oriënteringspunten in het duister. De energiebesparende verlichting gaat pas aan als iemand de badkamer betreedt. 

Voor bijzondere hygiëne-eisen of toepassingen in openbare en bedrijfsomgevingen biedt het Prevista-voorwandsysteem touch free-uitvoeringen van de bedieningsplaten. Zo zijn bedieningsplaten met hygiënefunctie afzonderlijk programmeerbaar en ondersteunen ze het behoud van de drinkwaterkwaliteit door een automatische spoelactivering. Die treedt in actie als een voor de hygiëne kritische toepassingsonderbreking wordt herkend.

Bron: RCA press - Viega
Deel dit artikel:
Contacteer Viega Belgium
Onze partners