Viega wint VSK Award 2014

Op de VSK beurs in Utrecht heeft Viega Nederland de Designaward gewonnen met het in de hoogte verstelbare wc-element Viega Eco Plus. De jury looft het innovatieve ontwerp, dat inspeelt op veiligheid, duurzaamheid en het ‘langer thuis wonen’. Daarnaast zou Eco Plus ook duidelijke voordelen voor de installateur hebben.

De Viega Groep is een belangrijke producent van installatietechniek. Zijn assortiment aan artikelen is zowel in de gebouwentechniek en de utiliteit, als in industriële installaties en de scheepsbouw toepasbaar. Het winnende wc-element Viega Eco Plus laat de gebruiker toe om het toilet via innovatief hydraulisch systeem – dus zonder elektriciteit – in de hoogte te verstellen. Met een druk op de knop kan het toilet volledig traploos bediend worden. Voor senioren levert dat heel wat comfort op, zeker in combinatie met de opklapbare steunleuningen en wc-afstandsbediening.

 

Installatiegemak


Viega gaat prat op het installatiegemak van zijn Viega Eco Plus-modules. De bekende systeemmaten zijn dezelfde, terwijl het geleidingsysteem en de beweegbare profielen met flexibele afvoer- en spoelbocht garant zouden staan voor een storingsvrije werking. Er zouden geen kwetsbare elementen aanwezig zijn, wat de kans op herstelling minimaliseert. Viega Eco Plus kan worden gecombineerd met één van de handmatige, contactloze of elektronische Viega bedieningsplaten. Zuinig omspringen met water staat centraal in de Viega Eco Plus bedieningstechniek.
 

Deel dit artikel:
Contacteer Viega Belgium
Onze partners