Vijf architectenteams naar tweede fase ontwerpwedstrijd ‘Jonge Architecten Aan Zet’

De vijf laureaten van de ontwerpwedstrijd ‘Jonge Architecten Aan Zet’ zijn gekend. Zij wisten de jury het meest te overtuigen met hun conceptnota’s voor sociale woongelegenheden. Daarmee is de eerste fase van de wedstrijd - een initiatief van NAV, de Orde van Architecten – Vlaamse Raad, de VMSW en de Woonmaatschappij IJzer & Zee – achter de rug. De volgende opdracht voor de vijf geselecteerde ontwerpers: de conceptnota omvormen tot een schetsontwerp.

De organisatoren van Jonge Architecten Aan Zet blikken tevreden terug op de eerste fase van de ontwerpwedstrijd voor jonge architecten. Met 57 projectvoorstellen kent de wedstrijd een succesvol debuut. Voor deze wedstrijd vormde het ontwerp van sociale woongelegenheden in de Rijkswachtstraat in Nieuwpoort de grote uitdaging.

Alle ontwerpen getuigen volgens de jury van een grote inzet, betrokkenheid en ontwerpkwaliteit. “Opnieuw werd duidelijk dat jonge architecten een scala aan inventieve oplossingen aanreiken,” klinkt het.

 

Tweede fase van start

Jonge Architecten Aan Zet verloopt in 2 fases. De eerste fase bestaat uit een anonieme kandidaatstelling met een conceptnota. In de tweede fase maken de 5 laureaten uit de eerste wedstrijdfase een schetsontwerp op.

De weerhouden kandidaturen, zonder rangschikking, zijn:

•             Anne-Sofie Verheyen en Miguel Van Steenbrugge met inzending ‘Rijkswachtsite, wonen voor senioren’

•             Eva Lo, Gerlinde Verhaeghe en Mieke Moerman met inzending ‘Refuges’

•             Pieter Jermei en Brian Steegmans met een naamloze inzending

•             Antoine Dekimpe en Ruben D'Hont met inzending ‘Grijze panters’

•             Mathijs Bekaert, Dieter Van Bree, Thibault Florin, Nick Willems en Pieter Deslé met ‘Project DB voor S’

 

Proclamatie

Het jonge architectentalent kan nog tot 9 mei een schetsontwerp indienen. De proclamatie vindt plaats op vrijdag 23 mei in het auditorium van de VMSW in Brussel. De deelnemers die in de eerste fase als laureaat uit de bus komen, krijgen 2.000 euro per winnende inzending. De winnaar van de tweede fase ontvangt een architectuurcontract.

 

Over ‘Jonge Architecten Aan Zet’

De wedstrijd Jonge Architecten Aan Zet, vroeger gekend als Mijn Huis Mijn Jonge Architect, is al aan zijn zesde editie toe. Op www.jongearchitectenaanzet.be vindt u meer informatie over deze architectuurwedstrijd en de geselecteerde conceptnota’s.

Deel dit artikel:

Onze partners