Vijfde publicatie kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen West-Vlaanderen

Eind vorig jaar werd in Kortrijk de publicatie kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen West-Vlaanderen 2010-2011 voorgesteld. Voor de vijfde editie van deze publicatie selecteerde het selectiecomité 9 gebouwen. De projecten zijn weerhouden op basis van de kwalitatieve aspecten van het bedrijfsgebouw binnen zijn context, het concept en de duurzaamheidsaspecten.
Eind vorig jaar werd in Kortrijk de publicatie kwaliteitsvolle bedrijfsgebouwen West-Vlaanderen 2010-2011 voorgesteld. Voor de vijfde editie van deze publicatie selecteerde het selectiecomité 9 gebouwen. De projecten zijn weerhouden op basis van de kwalitatieve aspecten van het bedrijfsgebouw binnen zijn context, het concept en de duurzaamheidsaspecten. We zetten ze even op een rij:

Toonzaal Grando Keukens NV Lovanex (Brugge) en autotoonzaal met kantoren NV Vereenooghe (Roeselare) van Architectuurburo Govaert & Vanhoutte BVBA.

Kantoorgebouw VOKA West-Vlaanderen (Kortrijk) en Expo-site Kortrijk (Kortrijk) van Bureau Goddeeris Architecten en Office Kersten Geers David Van Severen. De Expo in Kortrijk werd gerealiseerd in samenwerking met tuin- en landschapsarchitect Bureau Bas Smets.

 

De Expo in KortrijkKantoorgebouw met magazijn Infrax West (Torhout) van Crepain Binst Architecture NV in samenwerking met VK Engineering.

Bedrijfsgebouw NV Bailleul (Veurne) van Vandendries Capoen architecten.

En tot slot ook nog het bedrijfsverzamelgebouw West-Vlaamse Intercommunale (Waregem) van Coussée & Goris Architecten, het bedrijvencentrum Kortrijk (Wevelgem) en de aRCHITEC-kantoren (Wevelgem), beide van de hand van aRCHITEC.


    

Links: bedrijfsverzamelgebouw West-Vlaamse Intercommunale

Rechts: bedrijvencentrum KortrijkIn deze vijfde uitgave komen ook de ontwerpers aan het woord. De ontwerpteams waarvan doorheen de verschillende edities meerdere keren projecten werden geselecteerd werden gevraagd te reflecteren over hoe ze terugblikken op tien jaar ontwerpen en over hoe ze het bedrijfsgebouw van de toekomst zien. Met deze publicatie worden de opdrachtgevers en ontwerpers geïnspireerd om de provincie West-Vlaanderen verder uit te bouwen met stimulerende werkomgevingen.

De publicatie is gratis te verkrijgen via  economie@west-vlaanderen.be. Meer info bij ilse.vanderhaeghe@west-vlaanderen.be.


Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners