Vincent van Duysen ontvangt ARC15 Architectuur Award voor ontwerp TR Residence

Verrassende winnaar van de ARC15 Architectuur Award is TR Residence in Knokke door Vincent van Duysen. De jury looft de manier waarop woning, stal en schuur in het landschap zijn gesitueerd en vormgegeven. Juryvoorzitter Kees Kaan overhandigde de prijs tijdens het ARC15 Awards feest in het Nederlandse Dordrecht.

Landschap
Door de manier waarop Van Duysen de drie volumes van woning, stal en schuur in het landschap heeft geplaatst, is in de periferie van Knokke een bijzondere plek gecreëerd. Ook de door Van Duysen gehanteerde architectuurtaal vindt de jury goed aansluiten bij dit landschap.

 

Toegevoegde waarde
Juryvoorzitter kees Kaan gaf aan dat de jury op zoek is gegaan naar een project dat ongeacht het programma een bijzondere toegevoegde waarde heeft. Doorslaggevend was volgens hem de verwachting iets van een ‘overweldigende vanzelfsprekendheid’ aan te treffen.

 

ARC Architectuur Award
De ARC15 Architectuur Award wordt toegekend aan afgelopen jaar gerealiseerd architectuurproject dat hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op meest innovatieve wijze combineert met verrassende architectuur. De prijs wil duurzaamheid promoten als integraal onderdeel van het ontwerp.

 

Meer info over de ARC Architectuur Award

Bron: VAi / deArchitect.nl

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage