VK Architects & Engineers ontwerpt trainingscentrum voor robotchirurgie in Melle

Het OLV Robotic Surgery Institute (ORSI) van het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst heeft onlangs zijn intrek genomen in de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent in Melle. Het is het eerste Europese trainingscentrum voor robotchirurgie. Het gebouw werd volledig gerenoveerd door VK Architects & Engineers om er in een OK-omgeving opleidingen te organiseren.
Het OLV Robotic Surgery Institute (ORSI) van het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst heeft onlangs zijn intrek genomen in de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent in Melle. Het is het eerste Europese trainingscentrum voor robotchirurgie. Het gebouw werd volledig gerenoveerd door VK Architects & Engineers om er in een OK-omgeving opleidingen te organiseren. Als specialist in healthcare-ontwerp stond het bureau in voor architectuur, technieken, structural engineering en interieurarchitectuur.
Kleurrijke ledverlichting

Het frisse interieur vormt een groot contrast met het exterieur van het gebouw en de omgeving. In de inkomhal springt het spanplafond onmiddellijk in het oog door zijn organische vormen. Deze vormen slingeren zich vanaf het onthaal doorheen de circulatie naar de verschillende OP-zalen, en zorgen meteen ook voor de verlichting van de gang. Ingebouwde ledverlichting hult het klinische interieur in verschillende kleuren.
Flexibele praktijkruimte

De Ok-zalen zelf zijn sober ingericht. De bestaande ruimtes werden opengebroken waardoor er nu een grote functionele praktijkzaal is die opgedeeld kan worden in kleinere ruimtes. Zo wordt de praktijkruimte heel flexibel in gebruik wat toelaat om de OK-zalen zowel afzonderlijk als samen te gebruiken tijdens de trainingen.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners

GAimage