Vloerbekleding AZ Alma houdt midden tussen het technische en esthetische aspect

In het voorjaar van 2017 verhuisden het personeel en de patiënten van het AZ Alma van de oude locaties in Eeklo en Sijsele naar een nagelnieuwe ziekenhuiscampus aan de Ringlaan in Eeklo. Daar ligt circa 50.000 m² vloerbekleding van Tarkett, alsook 5.200 m² DESSO tapijttegels.

“Een goed onderbouwde keuze”, benadrukt Henk Vincent, directeur facilitaire diensten van het AZ Alma. Er werd binnen het gamma van Tarkett en Desso een ideale mix gevonden tussen het technische en het esthetische aspect waarbij ook bijzonder veel aandacht werd besteed aan het onderhoud en de schoonmaak van de gekozen vloeren.

De firma’s Oxfloor Multistep EGALO plaatsten vijf types vloerbekleding in het AZ Alma: 

  • Acczent Excellence 80 houtimitatievloeren in de luxe patiëntenkamers
  • iQ Toro geleidende vloeren in de operatiezalen, intensieve zorgen en medische beeldvorming
  • iQ Optima Multisafe met antislipnoppen in de natte ruimtes 
  • iQ Optima in de patiëntenkamers, gangen, consultaties en overige ruimtes
  • DESSO AirMaster® voor administratieve ruimtes

Door overal dezelfde lichte en donkerdere kleur te combineren, kreeg het ziekenhuis een strakke en tegelijk huiselijke uitstraling. De beleving voor zowel patiënten, bezoekers als voor personeel stonden centraal bij de kleurkeuze. De gekozen vloerbekledingen hebben de laagste “life cycle cost”
op de markt wat zorgt voor een aanzienlijke besparing op het onderhouds-en schoonmaakbudget.

De Cradle to Cradle® gecertificeerde tapijttegel DESSO AirMaster® in de administratieve ruimtes, brengt functionaliteit en design naar een volgend niveau. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk fijnstof uit de lucht te filteren op een meer effectieve wijze dan andere vloeroplossingen.

Bron: Tarkett
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners