Voegafdichting in prestigieus project Quartier Bleu

Het shopping- en woonproject Quartier Bleu in Hasselt, ontworpen door De Gregorio & Partners, ontving al veel lof. Omdat het zo'n prestigieus project is, koos projecteigenaar MATEXI - Chateaux Real Estate van bij de start voor de meest hoogwaardige materialen. Sika kon alle nodige oplossingen, ervaring en expertise aanbieden voor de vele verschillende structuren en voor de vereisten inzake voegafdichting.


Quartier Bleu is een uitgestrekt, nieuw ontworpen shopping- en woonproject met een oppervlakte van 25.000m² aan de rand van het historische hart van Hasselt. Dichtbij het water en de aanlegsteigers voor pleziervaartuigen, ligt Quartier Bleu langs een zijarm van het Albertkanaal, dat bijna door het centrum van de stad loopt. Een ondergrondse parkeervoorziening met een capaciteit van 2.350 parkeerplaatsen zorgt voor gemakkelijke toegang tot het gebied.


60.000m aan Sika-oplossingen

De voegafdichting in deze ontwikkeling werd verwezenlijkt met behulp van een uitgebreid gamma aan Sika-producten. In totaal werd meer dan 60.000m voegafdichting toegepast.

De firma De Kitter werd speciaal geselecteerd als uitvoerder door de hoofdaannemer en de projecteigenaar omwille van hun meer dan 25 jaar lange ervaring met het gebruik van Sika-afdichtingen. Hierdoor werd een duurzaam en esthetisch resultaat bereikt. Sika zorgde niet enkel voor betrouwbare producten, maar ook voor dienstverlening en advies aan alle projectleden op site en daarbuiten tijdens het uitvoeringsproces.

Volgende toepassingen kwamen aan bod:

  • Afdichting van ramen, 4.500m: SikaHyflex®-402 Connection geborsteld met zand voor een matte afwerking die past bij de structuur van het gebouw
  • Scheidingswanden in de ondergrondse garagestructuren, 8.000m: SikaHyflex®-402 Connection, RAL 7030
  • Vloervoegen op keramische tegels, 35.000m: Sikasil®-C
  • Expansievoegen in gevelmetselwerk en betonnen gevelpanelen,
    2.000m: SikaHyflex®-250 Facade
  • Vloervoegen in de ondergrondse parkeerzones, 600m: Sikaflex® PRO-3 SL
  • Vloervoegen in het voetgangersgebied, 7.700m: Sikaflex®PRO-3 en Sikaflex® PRO-3 Purform®, geschuurd met kwarts om visueel op te gaan in de bestrating van de wandelpaden
  • Natuurstenen elementen in de zitzone en bovenverdieping van de appartementen, in totaal 2.500m: SikaHyflex®-355 S4 color.

Al deze toepassingen werden uitgevoerd na voorbehandeling met de nodige primers zoals Sika® Primer-3 N en Sika® Primer-215 voor een lange levensduur van de voegwaterdichtheid van de structuren.

 

Bron: Sika
Deel dit artikel:

Onze partners