Voetballers spelen EK2016 op Desso-grasmat

Op 10 juni wordt het EK voetbal officieel afgetrapt in het Stade de France in Parijs. Het is ook daar dat de finale zal plaatsvinden. De voetballers strijden om de titel op het grassysteem GrassMaster van Desso. Dit systeem heeft heel wat voordelen, zowel voor de spelers als voor het stadion.

Het systeem bestaat uit een 100% natuurgrasveld waarbij kunstvezels elke 2 cm zo’n 18 cm diep in de bodem worden geïnjecteerd. Dit resulteert in 20 miljoen kunstvezels die het veld verstevigen. Het vernuft van het systeem bevindt zich onder het gras. De natuurgraswortels groeien rond de kunstvezels en verankeren het gras tot een stabiel en vlak speloppervlak. Het resultaat: een uniform en perfect bespeelbaar veld in alle omstandigheden.

 

Een veld dat tegen een stootje kan

Doordat de wortels dieper gaan dan bij een volledig natuurlijke grasmat is de GrassMaster bijzonder sterk. De mat is dus uitermate geschikt voor intensief gebruik. Kunstmatige vezels houden de mat extra op haar plaats. Een perfecte drainaige zorgt ervoor dat het veld in optimale staat blijft.

 

Onderhoud

Het onderhoud van de Desso GrassMaster is vergelijkbaar met een volledig natuurlijke grasmat. Het gras moet dus gemaaid worden. De kunststof vezels vragen geen onderhoud. Elk jaar kan het natuurlijke gras verwijderd worden om nieuw gras te plaatsen. De kunststof vezels kunnen gewoon blijven zitten. Op deze manier bedraagt de levensduur van een GrassMaster grasmat zo'n vijftien jaar.

 

Deel dit artikel:
Onze partners