VOLA stelt nieuwe ronde handdouche voor

VOLA, de Deense fabrikant van design kranen, douches en accessoires, stelt in navolging van de ronde hoofddouche 060 de laatste nieuwigheden voor in zijn douchereeks: de Round Series handdouche T60 en de glijstang voor handdouche T65.

Beide producten sluiten perfect aan bij de vormgeving en materialen gebruikt voor de ronde hoofddouche 060. De nieuwe ronde handdouche en glijstang, in combinatie met de ronde hoofddouche, bieden architecten en interieurarchitecten de mogelijkheid om een uniforme en functionele eenheid te creëren in hun ontwerp. Het design en de functionaliteit van de producten moet de dagelijkse stress helpen te verminderen volgens VOLA, in een steeds sneller evoluerende wereld: de badkamer als rustpunt waar men even kan ontsnappen aan de drukte. 

 

Arne Jacobsen

Deze nieuwigheden blijven trouw aan de proporties van de kranen ontworpen door Arne Jacobsen reeds meer dan 45 jaar geleden. Dit creëert een visuele synergie waardoor ze zo harmonisch samengaan. De nieuwe Round Series handdouche vormt hierop geen uitzonderling. De T60 handdouche combineert de kenmerkende elementen van het VOLA design – de cirkel en cilindrische vormen – met de functionele eenvoud om een deugddoende douchebeleving te creëren.

De Round Series handdouche T60 is een natuurlijke aanvulling van de ronde hoofddouche 060. Ze hebben hetzelfde design-DNA. De karakteristieke design elementen doorheen de Round Series zijn de sferische vorm en de ring. De dunne, cilindrische vorm van het handvat benadrukt het ontwerp van de sproeikop. De handdouchehouder T68 is eveneens gebaseerd op de herkenbare VOLA design elementen. De handdouchehouder is zo ontworpen dat houder en handdouche als het ware samensmelten tot een geheel. Dit zorgt voor horizontale eenheid met de bedieningsknoppen van de douche. Optioneel kan ook de nieuwe glijstang T65 geplaatst worden. Met één hand kan de hoogte van de handdouche aangepast worden voor de optimale douche-ervaring. Zowel de nieuwe ronde handdouche T60 als de nieuwe glijstang T65 zijn ontworpen door Aarhus Arkitekterne.

De nieuwe Round Series handdouche verbruikt standaard 12 l/min. Er is ook een waterbesparend model dat 7.5 l/min. verbruikt.

Deel dit artikel:
Contacteer VOLA
Onze partners