VOLA stelt nieuwe Round Series voor

Het Deense VOLA introduceert een nieuw modulair designconcept: een papieropvangbak en een tissuehouder die in de muur zijn ingebouwd. De Round Series biedt nieuwe mogelijkheden om de ruimte in de badkamer te benutten en het interieur te verfraaien.
Het Deense VOLA introduceert een nieuw modulair designconcept: een papieropvangbak en een tissuehouder die in de muur zijn ingebouwd. De Round Series biedt nieuwe mogelijkheden om de ruimte in de badkamer te benutten en het interieur te verfraaien.Dankzij Round Series geen ontsierende elementen in de badkamer

De oprichter van VOLA, Verner Overgaard, introduceerde meer dan 40 jaar geleden het idee om de technische delen weg te werken in de wand, dat is ook bij de Round Series het uitgangspunt. De cirkel verwijst op een elegante manier direct naar overige geometrische VOLA elementen in de badkamer. De ring om het product heen is beschikbaar in hoogglans chroom en roestvrij staal en de frontpanelen in zwart en wit - voor bijzondere projecten in andere kleuren. Desgewenst kunnen deze frontpanelen later worden vervangen.

    


“Het is onze strategie om nieuwe producten te introduceren voor zowel de luxe particuliere woningbouw als het hogere segment utiliteitsbouw. Op deze manier krijgen architecten en vormgevers meer mogelijkheden om creatieve en individuele ontwerpen te maken voor een badkamer of sanitaire ruimte”, zegt directeur International Sales & Marketing Birthe Tofting.

Een ontwerp dat architectuur en interieurvormgeving integreert

De Round Series is ontworpen door Aarhus Architekterne A/S, een bureau voor architectuur en industriële vormgeving met kantoren in Aarhus en Kopenhagen, dat bekend is van eerdere ontwerpen voor VOLA, zoals de FS-serie van vrijstaande kranen en de T39 modulaire handdoekwarmer. Voor de VOLA Academy ontwikkelden zij tevens het interieurconcept voor de presentatie van VOLA producten zoals te zien is in de showrooms van Amsterdam, Kopenhagen, Londen, Wenen, München en weldra in de nog te openen showroom te Brussel. Dit is een voorbeeld van een ‘Gesamtkunstwerk’, een benadering waar architectuur en interieurvormgeving geïntegreerd zijn in de omgeving tot één geheel.Het ontwerpproces is niet alleen gebaseerd op het ontwikkelen van een nieuw product, maar ook op de waarden van het bedrijf. Het is noodzakelijk dat de ontwerper zich bewust is van waar het bedrijf voor staat en wat haar toekomstvisie is. “We hebben zowel het merk VOLA als de producten nauwkeurig bestudeerd om zo het unieke concept te leren kennen. Het is een balans tussen kwaliteit, eenvoud en elegantie. Het ligt in de details: kranen en douches dienen niet louter een esthetisch element te zijn maar ook een kwalitatief goed gebruiksvoorwerp. Het is belangrijk het bedieningsgemak te kennen vanuit het perspectief van zowel de eindgebruiker als degene die verantwoordelijk is voor installatie en onderhoud”, zegt het hoofd van de ontwerpafdeling, Torben Madsen.

    


De afvalbak is verkrijgbaar als inbouwversie die met een hand- of kniedruk te openen is of als ophangversie. Deze laatste is in twee maten verkrijgbaar.Deel dit artikel:
Contacteer VOLA
Onze partners