Vola stelt Round Series handdouche voor op Architect@Work

Vola, de Deense fabrikant van design kranen, douches en accessoires lanceerde op de afgelopen editie van Architect@Work alweer twee nieuwe producten: de T60 handdouche en de T65 glijstang voor handdouche. Beide producten behoren tot de Round Series en vormen een uitbreiding op de ronde hoofddouche 060.

Tijdloos design

45 jaar geleden ontwierp Arne Jacobsen voor Vola zijn eerste kraan. De proporties van dit designstuk blijven tot op vandaag herkenbaar. Onlangs vernieuwde de Deense producent zijn model 060, de ronde hoofddouche die al verschillende internationale design awards ontving. Architecten van over de hele wereld kiezen vaak voor dit eenvoudige ontwerp voor de vormgeving van luxueuze badkamers en hotelsuites.

 

Uniformiteit in de douchecabine

Nu zijn bij de hoofddouche ook een passende handdouche en een glijstang te verkrijgen, zodat zelfs de meest veeleisende klanten over een volledig uniforme douchecabine van Vola kunnen beschikken. De drie modellen hebben hetzelfde conceptuele DNA, dat gekenmerkt wordt door een sferische vorm en een elegante ring. Bovendien benadrukt de dunne, cilindrische vorm van het handvat het ontwerp van de sproeikop.

 

Bediening één horizontaal geheel

De hoofddouche kan worden aangevuld door de handdouchehouder T68, die zo ontworpen is dat houder en handdouche als het ware samensmelten tot een geheel. Daardoor vormen de bedieningsknoppen van de douche één horizontaal geheel. Optioneel kunnen klanten ook kiezen voor de glijstang T65, waarmee ze met één hand de hoogte van de handdouche kunnen aanpassen. De Round Series handdouche is ten slotte beschikbaar in een standaardmodel met 12l/min. verbruik en in een ecologisch model dat 7,5l/min. verbruikt.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage