Voorstelling architectuurdocu The Competition 7 december in de Oude Gevangenis in Hasselt

Architectura.beArchitectuurwijzerArchitectenhuiskamer en Universiteit Hasselt organiseren samen met EternitRockwoolReynaers AluminiumSignburo en Vandersanden Group op 7 december 2015 de vertoning van de architectuurdocumentaire The Competition in de Oude Gevangenis in Hasselt. Na de voorstelling vindt een debat plaats over wedstrijdarchitectuur. Het evenement is gratis maar inschrijven is verplicht. 

The Competition is een film van de Spaanse regisseur en architect Angel Borrego Cubero waarin hij 5 internationale toparchitecten (Zaha Hadid, Jean Nouvel, Frank Gehry, Dominique Perrault en Norman Foster) gevolgd heeft tijdens de ontwerpwedstrijd voor een museum in Andorra. De film oogstte veel lof op architectuurfilmfestivals in Kopenhagen, Rotterdam en Londen.

Na de film gaan we dieper in op het thema van de ontwerpwedstrijden in de vorm van een panelgesprek onder leiding van Jo Berben (a2o architecten). De panelleden zijn: Veronique Claessens (directeur Technische Dienst stad Genk), Ward Verbakel (plusofficearchitects), Elizabet Iglesias (Iglesias Leenders Bylois Architecten), Iwert Bernakiewicz (UHasselt). 

 

Programma

  • 19.00: ontvangst
  • 19.30: inleiding film
  • 19.35 – 21.15: vertoning The Competition
  • 21.15 – 22.30: panelgesprek - receptie

 

Inschrijven

Inschrijven doe je hier. Als we jouw inschrijving goedkeuren, ontvang je een bevestigingsmail. Mocht je verhinderd zijn, mogen we dan met aandrang vragen om ons dit te laten weten (mathijs@architectura.be of bel naar 011/56 19 50) zodat we jouw plaats aan iemand anders kunnen doorgeven.

 

 

Praktisch

WAAR?

  • Oude gevangenis in Hasselt
  • Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

HOE TE BEREIKEN?

De oude gevangenis is gemakkelijk bereikbaar via openbaar vervoer of via eigen middelen:

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage