Waarom kiezen voor brandwerende vloerluiken van ACO?

De brandwerende vloerluiken van ACO spelen een cruciale rol in de brandveiligheid van een gebouw. Door gebruik te maken van materialen die vuur, hitte en rook tegenhouden: helpen deze luiken evacuatieroutes langer veilig te houden, maken ze het werk van hulpdiensten efficiënter en beperken ze de schade tijdens een brand. Dit alles draagt bij aan het minimaliseren van de risico's en gevolgen van brand.

De vloerluiken van ACO zijn niet alleen brandwerend, maar ook ontworpen om snel en gemakkelijk geïnstalleerd te worden. Dit bespaart kostbare tijd omdat er geen extra bekisting nodig is. De eenvoudige plaatsing levert dus zowel tijd- als kostenbesparingen op.

Aangepast aan moderne eisen

ACO houdt rekening met recente ontwikkelingen zoals de toename van hybride en elektrische wagens die meer brandbaar materiaal kunnen bevatten. Deze brandwerende luiken zijn speciaal ontworpen voor technische ruimtes en ondergrondse parkeergarages die een hogere brandlast kunnen hebben.

plaatsing van brandwerende luiken

Brandwerende vloerluiken zijn essentieel in commerciële gebouwen, openbare faciliteiten, industriële sites, wooncomplexen en ondergrondse ruimtes. Ze bieden extra bescherming daar waar de risico's het grootst zijn.

Geschikt door diverse verkeersklassen

De vloerluiken van ACO zijn beschikbaar verschillende belastingklassen, van licht voetgangersverkeer tot zwaar wegverkeer, en zijn aanpasbaar aan de esthetiek van de omgeving. Ze kunnen betegeld of gevuld worden met klinkers, en zijn verkrijgbaar met een robuuste antislip traanplaat afwerking.

Brandveiligheid en toegankelijkheid gecombineerd

Traditionele brandveilige oplossingen kunnen toegang beperken, maar ACO's brandwerende vloerluiken bieden een perfecte balans tussen veiligheid en functionaliteit. Ze zijn uitgerust met brandwerende Promat® panelen die gemakkelijke toegang mogelijk maken zonder de brandveiligheid in gevaar te brengen.

Bron: ACO
Deel dit artikel:
Onze partners