Waterkwaliteit van verwarmingssystemen houdt rekening met Europese norm

De aandacht voor propere cv-installaties groeit. Daarom komt hydraulicaspecialist Caleffi op de proppen met enkele behandelmethodes om een langere levensduur te garanderen voor bijvoorbeeld warmtepompen.

De nieuwe behandelmethodes dienen rekening te houden met een strenge Europese regelgeving. Dat heeft als gevolg dat de producten van Caleffi minder milieuvervuiling met zich meebrengen.

Vuilafscheider

Voor zowel nieuwe als bestaande systemen is het installeren van een vuilafscheider belangrijk. Zo'n magnetische vuilafscheider haalt onzuiverheden als magnetiet uit het water door filtering.

Wanneer bepaalde reinigingsmiddelen worden gebruikt, dient de vuilafscheider ook als toegangspunt. Elk reinigingsmiddel heeft een specifieke functie gaande van producten die kalk- en lasridu verwijderen tot beschermingsmiddelen die de pH-waarde op peil houden om rendementsverlies te voorkomen. De meeste reinigingsmiddelen zijn kleurloos, geurloos, niet agressief en niet giftig.

Demineralisatie

Een volgende fase van de waterbehandeling is het ontharden en demineraliseren van het bijvulwater. Ontharding resulteert in puur water rijk aan natrium en andere zouten waardoor het risico op kalkaanslag heel laag is, maar wel corrosievorming kan optreden. Daarom is demineralisatie nodig waarbij alle zouten worden geëlimineerd waardoor ook corrosievorming vermeden wordt.

Omdat dit uiteindelijke water schadelijk is voor de gezondheid installeert Caleffi een innovatieve terugstroombeveiliger om het drinkwaternet te beschermen. Ook deze terugstroombeveiliger is verplicht naar Europese normen.

Bron: Caleffi

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage