Wenteltrap is blikvanger van nieuw kantoor BNP Paribas Fortis in Gent

Een verbazingwekkende monolitische wenteltrap van EeStairs is dé blikvanger van het nieuwe kantoor van BNP Paribas Fortis in Gent (BE). EeStairs realiseerde de trap in slechts 3,5 maand, van engineering tot oplevering.

Dit gebeurde in nauwe samenwerking met aannemer Vandenbossche nv en opdrachtgever BNP Paribas Fortis. De opvallende trap is gesitueerd in de centrale hal van het moderne nieuwe Flagship kantoor : een niet te missen kunstwerk met stijlvolle houten treden en doorlopende borstwering en handregel.

 

EeSoffit

Zeer opvallend is ook de afwerking van de onderzijde. De trap is voorzien van de revolutionaire EeSoffit afwerking van EeStairs, een innovatief alternatief voor stucwerk. EeSoffit scheurt niet, is erg sterk, kan dankzij een speciale coating nauwelijks beschadigen en is sneller te realiseren dan stucwerk. In Gent slaagde EeStairs er opnieuw in om met EeSoffit een tot de verbeelding sprekende gesloten onderkant te realiseren, in combinatie met gesloten stalen trapwangen. Ook de onderkant van de trap heeft daardoor een prachtige, luxe uitstraling.

 

Korte en strakke planning

De tijdsdruk was extreem hoog bij dit project. EeStairs had slechts 3,5 maand om de trap van A tot Z te realiseren, van engineering tot oplevering. Extra uitdaging was de levering van de trap. Vanwege het drukke tramverkeer in het centrum van Gent, moest dit ´s nachts plaatsvinden.

"De planning bij dit project was erg kort en strak", zegt Mark Geerts, creatief directeur van EeStairs België. "Maar dankzij de goede communicatie en afspraken tussen alle partijen hebben we de deadlines met gemak gehaald." Geerts kijkt met een goed gevoel terug op het project. "We zijn trots dat we een haalbare en betaalbare oplossing hebben kunnen bieden, die volledig voldoet aan de wensen van de opdrachtgever."

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage