Wie wint de eerste IPB Challenge?

Op 21 november wordt bekendgemaakt wie de eerste winnaar wordt van de IPB Challenge, een nieuwe architectuurwedstrijd die het meest innovatieve industriƫle of logistieke project bekroont.

Op 21 november wordt bekendgemaakt wie de eerste winnaar wordt van de IPB Challenge, een nieuwe architectuurwedstrijd die het meest innovatieve industriële of logistieke project bekroont.

De bezoekers van de beurs Industrie & Projectbouw bepalen welke van de vijf genomineerden de prijs achter zijn naam mag schrijven. Met de organisatie van de IPB Challenge wil beursorganisator easyFairs een lans breken voor de architecten en opdrachtgevers die ook voor industriële en logistieke projecten oog hebben voor de meerwaarde van een degelijke architectonische vormgeving.

Alle industriële projecten die voor minstens vijftig procent gebruikt worden voor opslag en/of productie en die in de loop van de laatste drie jaar in gebruik genomen werden, kwamen voor de prijs in aanmerking. De genomineerden 14 kandidaten dienden zich aan en daaruit selecteerde een vakjury vijf projecten. Bij de selectie keek de jury vooral naar de architectonische uitstraling, de dubo-principes en de innovatieve aanpak. De genomineerden zijn - het Ecoprintcenter in Lokeren van ELD Partnership - Floreac in Lochristi van evr-architecten - Nike Strategy in Laakdal van tv Signum – Technum - Vanhalst Trading in Wevelgem van Keppens en Lampo - Castelein in Veurne van Buro II. Deze vijf projecten worden uitvoerig voorgesteld op de beurs Industrie & Projectbouw.

Elke bezoeker mag één stem uitbrengen en aan de hand daarvan wordt de uiteindelijke winnaar bepaald die onder meer een geldprijs van € 2.500 krijgt. De officiële prijsuitreiking waarbij ook alle projecten toegelicht worden door de betrokken architecten, vindt plaats op 21 november om 16.00. Aansluitend wordt ook het boek Vlaamse Architectuur vanuit de Lucht voorgesteld, een zeventalige publicatie van Rik Neven en Marc Sourbron die aan de hand van meer dan 150 luchtfoto’s de markantste architectuurprojecten van Vlaanderen vanuit vogelperspectief laat zien. Op de beurs kan het boek gekocht worden aan een verlaagd tarief van € 20 (normale winkelprijs: € 29)

Learnshops Nog een andere reden om de Beurs Industrie & Projectbouw in je agenda te noteren, is het ruime aanbod van learsnhops, onafhankelijke mini-seminars rond actuele thema’s en technische topics. Ideaal om in een kort tijdsbestek praktische informatie in te winnen over allerhande thema’s gelinkt aan industrie- en projectbouw.

Dit jaar staan er vijf learnshops op het programma, telkens met vijf sprekers die elk vanuit hun eigen invalshoek het thema benaderen. 20 november 10.30 Industriebouw: beton versus metaal 13.30: Groendaken en parkeerdaken 15.30: Energiezuinige alternatieven voor de Industriebouw 21 november 10.30 Brandpreventie in de industrie- en projectbouw 13.30 Nieuwe ontwikkelingen inzake metalen dak- en gevelbekledingen

Deel dit artikel:

Onze partners