Wienerberger introduceert Latero gevelsteen

De nieuwe reeks gevelstenen Latero van Wienerberger is gemaakt met de inzet van de vier natuurelementen: aarde, water, lucht en vuur. Het resultaat is een keramische steen met een brede variatie aan kleurnuances en een oneffen oppervlak dat gevels meer diepte en dynamiek moet geven.

De kracht van de natuur

Latero verenigt de vier oerelementen tot een gevelsteen met het oog op puurheid. Aarde is de basis voor zuivere klei. Voor die wordt gebakken in het vuur, ondergaat hij twee behandelingen waaraan water en lucht te pas komen. Dankzij water, toegepast bij de Wasserstrich-techniek, krijgt de steen de oneffen textuur die een levendig gevelbeeld oplevert. Lucht zorgt dan weer voor de verneveling van de engobes, met de subtiele kleurnuances als resultaat. 

Kers op de taart in dit verhaal moeten de engobes zijn. Via deze eeuwenoude techniek wordt een extra deklaag meegebakken op de steen. Die vormt een duurzame beschermingslaag en accentueert de wisselende kleuren.

De Latero is verkrijgbaar in Waalformaat (ca. 215x102x50 mm) en bestaat in zeven verschillende tinten, gaande van zacht tot sterk genuanceerd: Fire, Sepia, Oriente, Menta, Mogano, Avorio en Rosso.

Deel dit artikel:

Onze partners