Wienerberger: "PLS Lambda dé omwenteling van de bouwwereld"

Op Batibouw presenteert Wienerberger de PLS Lambda-keramische binnenmuursteen. Bijzonder aan deze steen is dat de perforaties in de lengte in plaats van in de breedte lopen. Dat levert volgens de producent een heleboel financiële en praktische voordelen op.

Het idee achter de PLS Lambda keramische binnenmuursteen van Wienerberger kwam tot stand na diepgaand onderzoek. Een ogenschijnlijk kleine ingreep zorgde voor een grote omwenteling: door het perforatiebeeld negentig graden te draaien, verkrijgt de PLS Lambda-steen een betere isolatiewaarde terwijl de draagkracht ongewijzigd blijft. Het perforatiebeeld verandert zo aangezien de perforaties nu in de lengterichting geplaatst worden, maar de perforatiegraad blijft ongewijzigd en de druksterkte blijft dus behouden. Het isolerend vermogen neemt zelfs toe. Tussengevoegde isolerende delen zijn daardoor overbodig en ook op de isolatiedikte kan bespaard worden.

 

Minder voorbereiding, meer vrijheid

De PLS Lambda-binnenmuursteen heeft een lengte van 500 mm wat maakt dat in dezelfde tijd en met hetzelfde aantal handelingen dus grotere oppervlaktes verlijmd kunnen worden. Ook het Porotherm Lijm-Systeem van Wienerberger zou vanwege zijn eenvoud een snellere afwerking waarborgen. Alles verloopt eenvoudiger omdat er minder materialen nodig zijn. Verder is de uitvoeringskwaliteit verzekerd en geniet de architect van meer ontwerpvrijheid dankzij de behouden draagkracht. Voor de aannemer tot slot vergt het gebruik van de PLS Lambda ook minder werfvoorbereidingen, aangezien tussengevoegde isolerende delen niet langer vereist zijn. Dat zou de uitvoering en coördinatie een stuk eenvoudiger maken.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage