Win 3 ex. van Buitengewoon Belgisch Bouwen: Puur Architectuur

Buitengewoon Belgisch Bouwen is, zoals de titel al aangeeft, geen gewoon boek. Het verzamelt 50 prachtige projecten, schitterend ge├»llustreerd en toegelicht door de architecten zelf. Een uniek naslagwerk dat de top op vlak van particuliere woningen, zowel nieuwbouw en renovatie, in Belgi├ź in kaart brengt. Architectura.be heeft in samenwerking met Uitgeverij 2voor5 3 exemplaren in petto voor onze Facebook- en Twitter-volgers.
Buitengewoon Belgisch Bouwen is, zoals de titel al aangeeft, geen gewoon boek. Het verzamelt 50 prachtige projecten, schitterend geïllustreerd en toegelicht door de architecten zelf. Een uniek naslagwerk dat de top op vlak van particuliere woningen, zowel nieuwbouw en renovatie, in België in kaart brengt. Architectura.be heeft in samenwerking met Uitgeverij 2voor5 3 exemplaren in petto voor onze Facebook- en Twitter-volgers.


In dit boek ligt de nadruk niet op het budget, maar op de buitengewone architectuur van de projecten. Hoogstaande architectuur verdient volgens de uitgevers ook een frissere aanpak en een nieuwe lay-out: meer sprekende foto’s, de architectuur en vormgeving uitgelicht en leuke weetjes in een vlotte interviewstijl.


Awards

Uit de 50 projecten in Buitengewoon Belgisch Bouwen zijn vijf winnaars gelecteerd die elk een award krijgen. De vijf award-winnaars zijn gekozen door vier communities of bepaalde groepen, zoals de pers, de partners, de gepubliceerde architecten en het publiek. Elke groep werd gevraagd zijn top-3 van favoriete woningen door te geven. Het resultaat van al de inzendingen, is het winnende project.
Buitengewoon Belgisch Bouwen is tegelijk het vijfde boek uit de reeks van de Belgisch Budget Bouwboeken. Het BBB-concept bestaat dus 5 jaar. En dat vierde 2voor5 met een retrospectieve award uitreiking. Er waren vier awards voor vier projecten die eerder verschenen in de Belgische Budget Bouwboeken van 2007, 2009, 2010 en 2011; één award voor elk boek.

De winnaars werden gekozen door de samenstellers van die boeken. Het winnende project is telkens het meest exemplarische voor elk boek en tegelijk een representatief voorbeeld voor de tijdsgeest van die publicatie. Het is telkens een creatieve, tijdloze woning die met een bepaald, soms uitdagend, budget werd gerealiseerd en die tot op de dag van vandaag hedendaags aanvoelt en veel mensen aanspreekt. Volgende week brengt Architectura.be een apart artikel rond deze awards.


Batibouw

Buitengewoon Belgisch Bouwen: Puur Architectuur zal officieel voorgesteld en verkocht worden tijdens Batibouw. Vanaf 1 maart is het verkrijgbaar in de boekhandel. Het boek is nu enkel online te koop op www.2voor5.be.


    


Technische gegevens

Titel: Buitengewoon Belgisch Bouwen: Puur Architectuur
Auteur: Uitgeverij 2voor5
Cijfers en letters: hardboard - € 49,95 - blz. 468 - 300 x 300 mm
Gebonden: Ca. 1000 kleurenillustraties


Wedstrijd

In samenwerking met Uitgeverij 2voor5 geeft Architectura.be drie exemplaren weg van deze publicatie. Iedereen die fan is van Architectura.be op Facebook of die zich aanmeldt als follower van de Twitter-pagina van Architectura.be en die als (interieur)architect, ingenieur of andere bouwprofessional beroepshalve actief is in de bouw- en architectuurwereld komt in aanmerking. Om mee te doen, zou u het antwoord op de wedstrijdvraag voor 4 maart 2012 moeten mailen naar raf@architectura.be samen met volgende gegevens:
 
Voornaam:
Naam:
Beroep:
Bureau/bedrijf:.
Adres:
 
Belangrijk: vermeld in het onderwerp van de mail de naam van het boek dat u wil winnen.Wedstrijdvraag

Welke zijn de laatste drie verschenen titels van Uitgeverij 2voor5? Het antwoord vind je op hun website.

Deel dit artikel:
Onze partners