Win uniek, ‘vintage’-bouwmateriaal via de Opalis Challenge

Indien u bezig bent met een bouwproject in Vlaanderen of Brussel en nog zoekt naar origineel materiaal, dan is de Opalis Challenge ongetwijfeld iets voor u. Opalis geeft namelijk vijf loten ‘vintage’-bouwmaterialen weg aan zij die er op een zo origineel mogelijke manier gebruik van kunnen maken in hun ontwerp. Geïnteresseerd? stuur dan je voorstel voor 19 juni naar challenge@opalis.be

Ontwerpers sensibiliseren

Het bouwnetwerk Opalis wil ontwerpers, vakmannen en particulieren vertrouwd maken met het hergebruik van bouwmaterialen als alternatief voor de consumptie van nieuw materiaal. Met dit doel organiseert de vereniging een wedstrijd waarbij deelnemers voorstellen kunnen doen voor het creatieve gebruik van vijf originele bouwmaterialen.

 

Beste voorstel wint het betreffende lot

Het gevarieerde aanbod biedt voor ieder wat wils. Zo zijn er 80 gebogen, gemelamineerde multiplexstukken, 45 custom-made verlichtingselementen uit 1971, 200 massieve blauwe hardstenen, 3500 kasseien uit Zweedse granier en 6000 strengpersbakstenen uit Beerse steen. Deelnemers zenden een voorstel in voor de realisatie van een project met één van deze vijf materialen.

De inzender van het beste idee per bouwstof krijgt het betrokken lot op de werf geleverd. Wat telt, is dat de toepassing van het materiaal tegemoet komt aan een werkelijke en betekenisvolle nood en dat de inzender kan aantonen dat hij/zij het project tot een goed einde kan brengen. Meer gedetailleerde info vindt u hier.

 

Jury

De samenstelling van de jury is intussen ook bekend. volgende leden zetelen erin: 

  • Jan Boelen, directeur Z33 Hasselt
  • Stefan Devoldere, Vlaams Bouwmeester (waarnemend)
  • Jan Franck, zaakvoerder bvba Franck 
  • Christian Kieckens, architect/e
  • Luc Lampaert, Belgische vereniging van tuin- en landschapsarchitecten
  • Lieven Nijs, architect, BLAF architecten
  • Koen van Synghel, architect & criticus, De Standaard

 

Deel dit artikel:

Onze partners