Wint Graux-Baeyens de European Copper in Architecture Award 2015?

Het Gentse bureau Graux-Baeyens is met zijn project House VDV genomineerd voor de tweejaarlijkse European Copper in Architecture Awards 2015. Stemmen kan nog tot en met 30 augustus. Het bureau staat op kop maar verwelkomt iedere stem met open armen. Helpt u de Gentenaren mee aan de overwinning? 

Het project bevindt zich net buiten Gent, op een perceel dat deel uitmaakt van een site waarop een kasteel tijdens WOII verwoest werd. De woning is centraal op het perceel geplaatst, omringd door groen. De koperen gevelbekleding geeft het project een poëtische vergankelijkheid die haar weerklank vindt in de reflectie in de glasgevels van de omringende bomen.

 

Vertrouwd & bevreemdend

De architectonische verschijning van woning VDV voelt tegelijkertijd vertrouwd en bevreemdend aan. Het volume dat uit 1 bouwlaag met een hellend dak bestaat, alludeert op vertrouwde archetypes zoals de landelijke hoeve of schuur. Maar op hetzelfde moment zorgen de grote insnijdingen met monumentale glaspartijen voor een spel van reflectie waarbij de bosrijke omgeving op de gevel geprojecteerd wordt.

 

Natuurlijke flow

De grootste insnijdingen komen voort uit de verrassende aaneenschakeling van ruimtes: de leeffuncties zijn enkel op de hoeken met elkaar verbonden. Op die manier ontstaat een natuurlijke flow doorheen de woning, terwijl de relatie met de buitenomgeving en zonnetoetreding optimaal gegarandeerd blijft. De insnijdingen zorgen er eveneens voor dat natuurlijk daglicht op de bovenverdiepingen toetreedt.

 

Stemmen maar!

Stemmen kan nog tot 30 augustus. Eerst moet u zich wel registreren op de website van de Copper in Architecture Awards. U kan slechts 1 keer stemmen. We wensen het duo Graus-Baeyens alleszins veel succes!

Deel dit artikel:

Onze partners