Woonproject Brouwerzicht van mertens-architecten krijgt eigen bier

BIST25-bier

Wilrijk is een woonproject rijker, op de hoek van de Bist en de Koningin Elisabethstraat. De naam van het project – Brouwerzicht -  verwijst naar het Wilrijkse verleden van diverse brouwerijen op en rond de Bist vanaf de vijftiende eeuw. Om deze historiek nog meer in de verf te zetten, gaat de lancering van Residentie Brouwerzicht gepaard met een speciaal voor de gelegenheid gebotteld bier genaamd 'BIST25'. mertens-architecten tekende het project.

Het appartementencomplex omvat 39 energiezuinige wooneenheden en twee commerciële units. De eigenlijke bouwwerken zijn voorzien vanaf het voorjaar 2018. Het woonproject zal opgeleverd worden voor de zomervakantie van 2020.

 

Indeling Brouwerzicht

Residentie Brouwerzicht zal het uitzicht in de omgeving van de Bist drastisch veranderen. Zo zal er rond juni 2020 een indrukwekkend hoekpand uit de grond rijzen dat zich over een oppervlakte van 1.750 m2 strekt. Brouwerzicht omvat vier types appartementen: éénslaapkamerappartementen met een bewoonbare oppervlakte vanaf 53 m2 en een terrasoppervlakte of tuin vanaf 6 m2, tweeslaapkamerappartementen vanaf 72 m2 en een terras of tuin vanaf 12 m2; ruime drieslaapkamerappartementen vanaf 95 m2 en een terras of tuin vanaf 15 m2 en luxueuze penthouse appartementen vanaf 117.5 m2 en een terras of tuin vanaf 42 m2.

In totaal zijn er 39 eigentijdse appartementen waarvan het merendeel een uitzicht op het plein heeft. Naast het residentiële gedeelte bevinden er zich op het gelijkvloers nog twee commerciële ruimtes van samen 575 m2. Daarnaast is het gebouw ook voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 44 staanplaatsen waaronder drie voor mensen met een beperking, en een bovengrondse, overdekte fietsenstalling waar er 120 fietsen gestationeerd kunnen worden.

 

Duurzame architectuur

Bij de opzet werd rekening gehouden met diverse factoren waaronder de integratie van het woonproject in het straatbeeld. Zo zijn de vorm en het bijzondere hoekaccent van het gebouw geïnspireerd op het aanpalende plein. Het variërende aantal verdiepingen creëert tevens een mooie, speelse overgang tussen het hogere hoekgebouw en de laagbouwappartementen waardoor het gebouw aan weerskanten naadloos overgaat in de omgeving.

Dankzij de juiste combinatie van duurzame en kwalitatief hoogstaande materialen wordt ook het moderne karakter van het gebouw mooi geïntegreerd: lichte baksteen, elegante betonpartijen van architectonisch beton, fijn, aluminium schrijnwerk met koperen kleurschakering en een warme gevelbekleding geven het project zowel een esthetische als een duurzame meerwaarde.

Qua duurzaamheid zijn er – naast het gebruik van  milieuvriendelijke bouwmaterialen – ook tal van andere lage-energietechnieken in het project geïmplementeerd zoals een regenwaterwinningssysteem, groene daken, vloerverwarming met warmtepomp, perfecte isolatie e.a.. Alle wooneenheden hebben dus een laag E-peil. Hierdoor vertoeven de residenten in een erg aangename, groene omgeving. Het ontwerp van Residentie Brouwerzicht werd getekend door mertens-architecten.

 

BIST 25-bier

Tot slot wat bierinfo voor de liefhebbers. “BIST25” is een blond bier, fris en fruitig met een verrassende explosie van citrusvruchten. Om tot die smaak te komen, werden extra aromatische oliën uit de Amerikaanse hopsoort Cascade aan het bier toegevoegd via de techniek van drooghoppen (dry hopping). Het bier is niet gefilterd om zoveel mogelijk hoparoma’s te bewaren. Verder is het bier licht troebel, met een mooie, evenwichtige kleur en een smakelijke schuimkraag. Het bier is gebotteld in brouwerij Ter Dolen en heeft een alcoholpercentage van 7%. 'BIST25' is een ‘limited edition’ bier en zal occasioneel op gesponsorde evenementen in Wilrijk te vinden zijn zolang het woonproject Brouwerzicht in opbouw is. De bewoners van Brouwerzicht krijgen het bier als welkomstgeschenk.

Deel dit artikel:
Onze partners