Wordt Knokke-Heist Dubai aan de Noordzee?

Knokke-Heist bouwt de komende jaren aan de toekomst. Letterlijk. Aan de hand van maquettes, plannen en filmpjes brengen gerenommeerde internationale architecten als Steven Holl, Zaha Hadid en anderen hun indrukwekkende bouwplannen in beeld. Je kan ze bewonderen op de expo Horizon 8300. Beluister zeker ook het radio-interview met burgemeester Lippens over zijn Dubai aan de Noordzee.

Knokke-Heist bouwt de komende jaren aan de toekomst. Letterlijk. Aan de hand van maquettes, plannen en filmpjes brengen gerenommeerde internationale architecten als Steven Holl, Zaha Hadid en anderen hun indrukwekkende bouwplannen in beeld. Je kan ze bewonderen op de expo ‘Horizon 8300’. Beluister zeker ook het radio-interview met burgemeester Lippens over zijn Dubai aan de Noordzee.

Knokke-Heist zal er straks anders en mooier uitzien. Hoe? Dat kom je te weten op ‘Horizon 8300’. De gemeente stelt op deze expo stuk voor stuk haar creatieve wervende plannen voor waarin hoogstaande architectuur en ruimtelijke ordening hand in hand gaan.

Welke projecten?

Een nieuw casino, een nieuw ziekenhuis, project Duinenwater, een nieuwe stationsomgeving in Heist, plannen voor Ramskapelle, het uitbreiden en herdenken van het Zwin... en nog zoveel meer. Aan de hand van maquettes, plannen en filmpjes brengen de beroemde architecten zoals onder andere de Brits-Iraakse Zaha Hadid en de Amerikaan Steven Holl hun toekomstige plannen in beeld.


Zo zal het Kursaal er binnenkort moeten uitzien. De plannen zijn van Steven Holl en BURO II. 


Surrealistisch Knokke-Heist

Gelijktijdig met deze tentoonstelling laten vier hedendaagse kunstenaars zich inspireren door de architectuur in Knokke-Heist. De kunstenaar Bart Stolle biedt aan alle bezoekers van de tentoonstelling een digitaal panorama van de gemeente aan. FLC (vrije associatie van ontwerpers) schept een utopisch toekomstbeeld van Knokke-Heist als luxe-metropool en eiland van exclusiviteit na een denkbeeldige overstroming. Nog op hetzelfde moment zal de kunstenaar ingrepen uitvoeren in de gemeente Knokke-Heist en toont Nick Ervinck enkel surrealistische prints van hoe een Knokke-Heist er zou uitzien moesten architecten niet geremd worden door zwaartekracht, geld en functionele noodzaak.


Ook Zaha Hadid heeft een ontwerp gemaakt voor Knokke.

 

Dubai-aan-de-Noordzee

Naar aanleiding van deze tentoonstelling had Matthias Tuyls van Radio1 een interview met Leopold Lippens waarin Knokke vergeleken wordt met Dubai. Het interview kan u hier beluisteren.


Het nieuwe ziekenhuis van Knokken, ee project van BUROII,  Boeckx & Partners, AAProg, Deroose, EVR-architecten

  

 

 Bron www.livios.be  

Deel dit artikel:
Onze partners