Wordt Lord of The Rings-stad Minas Tirith binnenkort realiteit?

Een groep ambitieuze architecten en ingenieurs heeft een droom: in 2053 klaar zijn met het bouwen van de stad Minas Tirith. Wie niet vertrouwd is met het werk van schrijver J.R.R Tolkien, dat is de iconische stad uit "Lord of the Rings".

Alvorens u begint te dromen van uw pensioen daar door te brengen, financieel hebben de zelfverklaarde fans van Tolkien de zaak nog niet rond. Via crowdfunding hopen ze 2,5 miljard euro in te zamelen. Daarvan hebben ze toch al 65.000 euro bij elkaar gesprokkeld.

"We delen een liefde voor het werk van Tolkien én we zijn er zeker van dat Minas Tirith de opmerkelijkste toeristische attractie wordt van deze planeet," schrijft campagneleider Jonathan Wilson op de crowdfunding-pagina. "Het wordt een heerlijke unieke plek om te wonen en te werken."

 

Waar voor uw geld

Donoren zullen door de groep in de watten worden gelegd. Wie zijn of haar portefeuille meer opent dan gemiddeld, krijgt in de stad een naamplaatje op een monument. En vanaf 100.000 euro kan je in 2053 door het leven gaan als lord of lady van Minas Tirith, waardoor je exclusieve toegang hebt tot alle plaatsen in de stad.

 

 Minas Tirith is de hoofdstad van Gondor, een van de grootste en meest tot de verbeelding sprekende plaatsen van Midden-Aaarde. In de laatste film uit de "Lord of the Rings"-trilogie "The Return of the King speelt een belangrijk deel van het verhaal zich daar af. Als het van de initiatiefnemers van dit project afhangt, wordt de stad nagebouwd in het zuiden van Engeland.

Bron: VRT Nieuws

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage