WPU 5G van Itho Daalderop: evolutie in geothermische warmtepomptechnologie

De WPU 5G warmtepomp, voortbouwend op een lange reeks geothermische warmtepompen van Itho Daalderop, vertegenwoordigt een significante ontwikkeling in het veld van duurzame verwarmingstechnologieën. Dit apparaat, onderdeel van de vijfde generatie binnen deze lijn, illustreert hoe technologische vooruitgang en duurzaamheidsprincipes kunnen samenvloeien in de praktijk.

Centraal in de werking van de WPU 5G staat het principe van het extraheren van warmte uit de bodem, een methode die bekend staat om zijn hoge energie-efficiëntie. Dit proces, dat gebruikmaakt van zowel horizontale als verticale lussen ingebed in de grond, is met name geschikt voor toepassing in nieuwbouwprojecten. De warmtepomp maakt gebruik van de constante temperatuur in de aarde rond de 50°C, ideaal voor systemen zoals vloerverwarming.

 

Efficiënt ruimtegebruik

De vijfde generatie WPU 5G onderscheidt zich door enkele opvallende kenmerken, waaronder een compacte afmeting van 60 x 60 cm en een ontwerp dat overbodige componenten zoals een expansievat of extra leidingen uitsluit. Dit draagt bij aan een efficiënt ruimtegebruik en een strakke visuele presentatie.

 

Circulair bouwen faciliteren

De productie van de WPU 5G in Nederland en de mogelijkheid tot volledige demontage en recycling aan het einde van de levensduur, weerspiegelen een sterke focus op duurzaamheid. Het apparaat is ontworpen om circulair bouwen te faciliteren, waarbij de gemakkelijke vervangbaarheid van onderdelen bijdraagt aan de levensduurverlenging van het product.

 

Verwarming én passief koelen

Naast de basisfunctie van verwarming biedt de WPU 5G de mogelijkheid tot passief koelen, waarbij geen extra energie wordt verbruikt. De techniek achter de bodemlus, die functioneert met water zonder glycol, verhoogt de efficiëntie van het systeem. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het koelproces warm water te produceren. De variabele garantieopties, van 2 tot 25 jaar, benadrukken de betrouwbaarheid van het systeem over een lange periode.

 

Energie-efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing

De introductie van de WPU 5G door Itho Daalderop markeert een stap voorwaarts in de ontwikkeling van energie-efficiënte en duurzame verwarmingsoplossingen. Door de integratie van geavanceerde technologieën met een focus op duurzaamheid, biedt dit systeem een vooruitstrevende oplossing die in lijn is met de hedendaagse milieudoelstellingen.

Deel dit artikel:
Contacteer Itho Daalderop Belgium
Onze partners