WTCB brengt technische concepten in beeld met animaties

Op vraag van de Technische Comités heeft het WTCB tal van animaties ontwikkeld. Het gaat om korte filmpjes waarin technische concepten die moeilijk met woorden uit te leggen zijn op een synthetische en zeer visuele manier voorgesteld worden.

In deze animaties, die 3 tot 4 minuten duren, komen alleen de essentiële aspecten aan bod, zonder dat de technische kwaliteit van de inhoud eronder lijdt. Ze zijn bedoeld als aanvulling op onze meer uitgebreide publicaties, die steeds terug te vinden zijn op de website van het WTCB voor wie meer wenst te weten over een bepaald onderwerp. Aangezien de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, hoef je alleen maar ‘WTCB’ in te geven in de zoekbalk, gevolgd door het onderwerp dat je interesseert om de gewenste informatie te vinden.

De komende maanden wil het WTCB een dertigtal van deze animaties maken over zeer uiteenlopende onderwerpen, waarbij de verschillende beroepen die door de Technische Comités vertegenwoordigd worden, betrokken zijn. Het WTCB start de reeks met de eerste drie animaties die de basisprincipes van akoestiek, de installatie van sanitaire expansievaten en de brandveiligheid van gevels illustreren. 

 

>> Bekijk de animaties

Bron: CSTC-WTCB
Deel dit artikel:
Onze partners