WTCB, Constructiv en Fema bundelen de krachten om dichter bij de aannemers te staan

De bouwsector evolueert in sneltempo, en is voortdurend onderhevig aan veranderingen, of het nu gaat om energienormen, digitalisering of veiligheid. Vanzelfsprekend heeft ook de gezondheidscrisis de sector stevig door elkaar geschud. Vandaag worden de Covid- en andere richtlijnen en aanbevelingen zo snel aangepast dat er soms zelfs geen tijd is om ze effectief bij iedereen bekend te maken. Het WTCB wil daarom het contact met de aannemers versterken, om hen op de hoogte te brengen van al deze vernieuwingen en te begeleiden bij snel veranderende situaties. In samenwerking met Constructiv en Fema werkt het WTCB aan een proefproject om de aannemers zo juist en snel mogelijk te informeren.  

Een strategische plaats om de aannemers te informeren   

Voor de drie partners leek het evident om via de bouwhandelaren de aannemers te bereiken. Niet zonder reden, want aannemers komen regelmatig bij hen langs om zich te bevoorraden. Bovendien zijn de bouwhandelaren vaak ook het eerste aanspreekpunt bij vragen.  
 

Een technologische tool als informatiecentrum  

Het WTCB, Constructiv en Fema lanceren een proefproject om de aannemers bij hun zoektocht naar informatie te begeleiden. Zo zullen er in de loop van 2021 informatieterminals geplaatst worden in 25 verschillende verkooppunten. Aan de hand van korte video’s gemaakt door de drie partners, wordt via deze online terminals recente informatie over de sector verspreid.  Het gaat hierbij zowel om korte films en animaties als om aankondigingen van evenementen en opleidingen. De video's worden in een film achter elkaar afgespeeld. Het videomateriaal wordt regelmatig online bijgewerkt op basis van de actualiteit. De leveranciers kunnen de terminals bovendien ook gebruiken als ondersteuning voor hun presentaties. 

 

Het WTCB, een bron van informatie voor de aannemers 

Aannemers en leveranciers die nog geen gebruik kunnen maken van de informatieterminals in het proefproject, vinden steeds een antwoord op alle vragen via de website van het WTCB. Hierop is heel wat nuttige informatie en praktische hulpmiddelen voor aannemers te vinden: 

  • Specifieke informatie voor elke sector in de bouwwereld 

  • Vragen en antwoorden over verschillende technische aspecten 

  • Informatie om eenvoudig bouwproducten te vinden  

  • Berekeningstools zoals Cpro voor offertes en boekhouding 

Deel dit artikel:
Onze partners