WTCB organiseert sessie over daglicht en zonwering in smart homes

In het kader van zijn technologische dienstverlening ‘C-Tech’ organiseert het WTCB twee sessies over de gecombineerde thema’s daglicht en zonwering, en dit toegepast in slimme woningen. De organisatie van beide sessies gebeurt in samenwerking met twee experten ter zake, Somfy en VELUX. De sessie in het Nederlands vindt plaats op 12 juni in Zaventem.

De sessies zijn een mix van eerder theoretische aspecten rond daglicht en thermisch comfort enerzijds en praktische toepassingen in het domein van smart homes anderzijds. Afsluiten doet het WTCB met een rondleiding in een demonstratiefaciliteit vol smart-home-toepassingen, gevolgd door een korte drink met mogelijkheid tot netwerking.

Op het programma staan uiteenzettingen over onder meer de ontwerprichtlijnen rond daglicht in woningen volgens de nieuwe Europese norm EN 17037, over hoe thermisch comfort te handhaven in de zomer aan de hand van de resultaten van het project Measure, over het binnenklimaat in smart homes met behulp van VELUX-oplossingen, en over geautomatiseerde daglicht- en zonwering geïntegreerd in smart homes.

Deze WTCB-sessie richt zich tot bouwprofessionelen in Brussel en in het bijzonder architecten gespecialiseerd in residentiële projecten. Om de sessies voldoende hands-on te kunnen maken, wordt het aantal inschrijvingen be­perkt tot een 15-tal per sessie. Tijdig inschrijven is de boodschap, minstens een week vooraf op de website van het WTCB. De sessie vindt plaats op 12 juni van 12u30 tot 17u30 bij Somfy Belux in Zaventem. 

Bron: WTCB
Deel dit artikel:
Onze partners