Xella presenteert oplossingen voor energiezuinige renovaties

Zowel in de woning- als utiliteits- en industriebouw neemt de renovatiemarkt een steeds grotere plaats in. Met isolerende Ytong-blokken, de Multipor-isolatieplaten en Silka kalkzandsteen presenteert Xella tijdens Batibouw 2013 budgetvriendelijke, duurzame en ecologische oplossingen voor het na-isoleren van een bestaande woning.
Zowel in de woning- als utiliteits- en industriebouw neemt de renovatiemarkt een steeds grotere plaats in. Met isolerende Ytong-blokken, de Multipor-isolatieplaten en Silka kalkzandsteen presenteert Xella tijdens Batibouw 2013 budgetvriendelijke, duurzame en ecologische oplossingen voor het na-isoleren van een bestaande woning.


Ytong-cellenbeton draagt en isoleert

Ytong-cellenbeton is een steenachtig materiaal dat tegelijk dragend en isolerend is, wat het materiaal zeer geschikt maakt voor renovaties of uitbreidingen. Ytong-blokken belasten de bestaande draagstructuur niet overbodig en functioneren zowel als buiten- en als binnenmuur.Ytong Energy+ -blokXella lanceert tijdens Batibouw 2013 het superisolerende Ytong Energy+ -blok. Het Ytong Energy+ -blok van cellenbeton bestaat uit drie superisolerende lagen. Het blok is over zijn hele levenscyclus duurzaam en 100% recycleerbaar. Het integreert de functies van isolatie, draagmuur en gevel en maakt het dus mogelijk om massieve muren te bouwen zonder toevoeging van isolatiemateriaal of spouw. De Ytong Energy+ -blok voldoet volledig aan de strenge energie-eisen die vanaf 2020 gesteld worden op vlak van energieneutrale woningen.


Binnen- en buitenmuren na-isoleren met Multipor

Multipor-isolatieplaten laten toe om nog eenvoudiger zonder grote budgettaire inspanningen de warmteisolatie van een bestaande woning te verbeteren. De isolatieplaten zijn geschikt voor alle courante types massieve muren zonder dampscherm. De platen kunnen zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde van de woning geplaatst worden en zijn daarna eenvoudig af te werken met een Multipor-afwerkingslaag en een binnenpleister.

Silka isoleert ook tegen geluidsoverlast

Voor een renovatie kan al in de ontwerpfase gekozen worden voor akoestische isolatie met Silka kalkzandsteen. Dit materiaal is immers super isolerend tegen geluidsoverlast. Bovendien verzekert Silka kalkzandsteen dankzij een hoog accumulerend warmtevermogen een constante binnentemperatuur in de woning.

De snelste bouwmethodes en innovatieve bouwoplossingen van morgen

Xella presenteert op Batibouw 2013 naast eenvoudige oplossingen voor energiezuinige renovaties ook twee snelle en efficiënte bouwmethodes als alternatief voor de traditionele bouwoplossingen. Xella maakt bouwen zonder draagstructuur mogelijk met de Hebel-platen. De architecturale troef is dat bouwen zonder draagstructuur de flexibiliteit om een gebouw in te delen vergroot. Ook Silka-elementen in combinatie met Ytong verdiepingshoge panelen verzekeren een snelle, efficiënte en rendabele bouwmethode die ideaal is voor laagenergie- en passiefbouw. Zowel Hebel als Silka en Ytong scoren hoog op gebied van akoestische en thermische isolatie. De materialen van Xella zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk.
Bouwen zonder draagstructuur met Hebel-wandplaten


Verder zet Xella ook innovatieve bouwoplossingen van morgen in de kijker op Batibouw 2013 met Ytong Low Energy -blokken en de Ytong gehydrofobeerde kimblok.Nicole Wuyts, marketingmanager bij Xella, geeft voor de camera van Architectura.be uitleg over het Ytong Energy+ blok op Batibouw 2013.Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage