Xella verzekert met Silka–bouwstenen gezond binnenklimaat in Roeselaars rusthuis

Xella pretendeert met zijn Silka-kalkzandsteen een geschikt materiaal voor de bouw van rust– en verzorgingstehuizen te kunnen bieden. De assistentiewoningen ‘De Regenboog’ in Roeselare worden opgetrokken uit dit type kalkzandsteen.  Architectenbureau URA Architecten uit Brussel tekende het ontwerp samen met 3Architecten en A.R.T. Studio Architecten, twee bureau’s uit Roeselare.

Voor de bouw van ‘De Regenboog’ kozen de initiatiefnemers Francis Verstraete en zijn echtgenote An Van Hemeldonck voor Silka kalkzandsteen. Omwille van de grote thermische inertie van Silka, zouden de materialen voor een ideale temperatuur in de woning zorgen, zowel in de zomer als in de winter.

 

Snelle verwerking

“De keuze voor Silka heeft in de eerste plaats te maken met de zeer snelle verwerking. Maar ook de massadichtheid, de akoestische isolatiekwaliteit en de goede prijs-kwaliteitsverhouding pleiten in zijn voordeel,” aldus Francis Verstraete van De Regenboog. Met ‘De Regenboog’ is Xella niet aan haar proefstuk toe. Ook voor de bouw van het Woon en zorgcentrum De Muze in Muizen (in aanbouw) en de serviceflats Zilverhof in Diegem koos men voor het Silka–bouwsysteem.

“Omdat Silka het snelste bouwsysteem is, groeit de vraag ernaar voor projectbouw en biedt dit bouwmateriaal een oplossing voor de toenemende vraag naar rusthuizen en zorginstellingen. Bovendien staat deze ecologische en duurzame bouwsteen garant voor een gezond binnenklimaat wat bijdraagt tot het leefcomfort van de bewoners”,  aldus Nicole Wuyts, marketing manager Xella België.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage