Zehnder EPB-rekentool vereenvoudigt keuze ventilatiesysteem

Zehnder introduceert een nieuwe EPB rekentool voor ventilatiesystemen met daaraan gekoppeld een meetrapport voor de EPB-aangifte. De rekentool vereenvoudigt de EPB-aangifte en ze laat ook toe om vooraf te berekenen welk ventilatiesysteem het meest geschikt is voor een woning om te voldoen aan de energiezuinigheidsnormen voor ventilatie.
Zehnder introduceert een nieuwe EPB-rekentool voor ventilatiesystemen met daaraan gekoppeld een meetrapport voor de EPB-aangifte. De rekentool vereenvoudigt de EPB-aangifte en ze laat ook toe om vooraf te berekenen welk ventilatiesysteem het meest geschikt is voor een woning om te voldoen aan de energiezuinigheidsnormen voor ventilatie.


  
 
Volgens de EPB-regelgeving moet vandaag elke woning over ventilatievoorzieningen beschikken die het mogelijk maken om de noodzakelijke ventilatiedebieten te realiseren. Vaak weten bouwers en verbouwers echter niet aan welke ventilatienormen hun woning moet voldoen. Bovendien verschillen de noodzakelijke ventilatiedebieten per ruimte in de woning. Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of douche gelden andere normen dan voor slaapkamers en voor de zithoek.  De Zehnder EPB-rekentool helpt bouwers en verbouwers om het bos door de bomen te zien en de complexe EPB-regelgeving voor ventilatie beter te begrijpen.
 
Kiezen voor optimale ventilatie
 
Met de EPB-rekentool kunnen bouwers en verbouwers vooraf de noodzakelijke ventilatiedebieten voor hun woning berekenen. Dat helpt hen om te kiezen voor het meest geschikte ventilatiesysteem voor hun woning. Ook voor installateurs en architecten is de EPB-rekentool nuttig. Dankzij de accurate berekening  van de noodzakelijke ventilatiedebieten kunnen zij vanuit hun expertise de bouwheer adviseren bij de keuze en de plaatsing van een ventilatiesysteem.
 
De Zehnder EPB-rekentool vereenvoudigt ook de EPB-aangifte van de ventilatievoorzieningen in een woning. Aan de EPB-rekentool is een meetrapport gekoppeld dat rechtstreeks kan dienen voor de EPB-aangifte. Dit vergemakkelijkt de taak van de EPB-verslaggever.
Deel dit artikel:
Onze partners