Zehnder houdt zes nieuwe ventilatiesystemen boven de doopvont tijdens Batibouw 2015

Batibouw nadert en dus is ook de tijd van de primeurs weer aangebroken. Zehnder stelt op de beurs een zestal basisventilatiesystemen voor woningen voor, samen een nieuwe generatie. Vanaf september 2015 komen deze ventilatie-units op de markt.

De nieuwe serie is ontwikkeld en ontworpen met uitzonderlijke aandacht voor energiezuinigheid, installatie- en gebruiksgemak, een beter rendement en meer comfort. De innovatieve units staan garant voor een optimaal binnenklimaat. Vanaf september 2015 komen deze zeer performante ventilatie-units op de markt.

 

Zehnder ComfoAir Compact: mini unit met maxi voordelen

In de categorie balansventilatie-units presenteert Zehnder tijdens Batibouw het uiterst compacte ventilatiesysteem Zehnder ComfoAir Compact. Deze ventilatie-oplossing is ideaal voor kleinere woningen en appartementen. Door zijn compacte vorm en slimme technologie wordt dit ventilatiesysteem in een recordtijd (3 X sneller dan een andere unit) geïnstalleerd, zonder risico op installatiefouten of beschadiging. De Zehnder ComfoAir Compact wand- en plafondmodellen kunnen dankzij het kleine formaat handig ingebouwd worden in een kast of gemonteerd worden tegen het plafond.

Het systeem werkt volledig automatisch op basis van vochtsturing. Een intelligente timer houdt het energieverbruik tijdens boost stand onder controle. Met de introductie van de ComfoAir Compact units verpakt Zehnder maximale voordelen voor de installateur en de gebruiker in een mini-ventilatiesysteem.

  • Richtprijs voor Zehnder ComfoAir Compact = 1.375 euro

 

Zehnder Alura

Uit het ruime aanbod van designradiatoren presenteert Zehnder op Batibouw 2015 de Zehnder Alura, een budgetvriendelijke en slimme elektrische radiator met elegant design. De Zehnder Alura is uitgerust met een slimme sensor waardoor hij meteen afslaat zodra het raam in de woonruimte wordt geopend. Dankzij de geïntegreerde en gebruiksvriendelijke bedieningsunit is het mogelijk om de verwarming volledig te programmeren zodat er geen overbodige warmte en energie verloren gaat. De aluminium Zehnder Alura met vlakke verticale buizen, staat garant voor een zeer snelle en optimale stralingswarmte.

  • De Zehnder Alura is verkrijgbaar vanaf 356 euro en beschikbaar vanaf april 2015

 

Zehnder Vitalo en Zehnder Metropolitan

De Zehnder Vitalo is een opvallend gestroomlijnde handdoekendroger die perfect integreerbaar is in de badkamer en  verkrijgbaar is in twee uitvoeringen. De Zehnder Vitalo Bar is voorzien van één of twee chroom handdoekhouders met aan de linkerzijde een opening om handdoeken eenvoudig en comfortabel op te hangen.

De Zehnder Vitalo heeft een diepte van slechts 16 mm en weegt zowat de helft minder dan een conventionele handdoekenradiator dankzij zijn hoogwaardige en uiterst efficiënte, warmtegeleidende materialen waaronder aluminium, koper en grafiet.

De unieke Zehnder EasyFit-aansluitbox verbergt elegant de leidingen, aansluitingen en thermostatische kraan. Door de achterliggende technologie volledig in te werken komt de elegantie van de Zehnder Vitalo tot volle glorie.

De Zehnder Vitalo is ook beschikbaar in een volledig elektrische versie met een afstandsbediening met dag- en weekprogramma en een timer functie voor extra comfort. De designradiator kan ook moeiteloos gekoppeld worden aan lage temperatuursystemen, warmtepompen en condensatieketels.

  • De Zehnder Vitalo is verkrijgbaar vanaf 866 euro

 

De Zehnder Metropolitan valt op met het extreem vlakke ontwerp waardoor de radiator tegen de muur lijkt te zweven. De bevestigingen en consoles zijn volledig geïntegreerd waardoor een stijlvol, harmonieus geheel ontstaat. Naast het stijlvolle karakter, is de vormgeving van de Zehnder Metropolitan ook functioneel. De grote oppervlakte van het verwarmingselement verspreidt de stralingswarmte efficiënter in de woonruimte.

Opvallend detail aan de Zehnder Metropolitan zijn de driehoekige collectoren die de strakke belijning van de Zehnder Metropolitan completeren.

  • De Zehnder Metropolitan Bar handdoekdroger is verkrijgbaar vanaf 533€, de Spa-versie vanaf 451€ en de decoratieve designradiator vanaf 625 €.

 

Zehnder Stana en Zehnder Lateo

In de categorie van convectoren presenteert Zehnder de Zehnder Stana en Zehnder Lateo met telkens een basismodel dat werkt volgens het principe van natuurlijke convectie en een ‘‘NEO’ model dat werkt volgensgeforceerde convectie met ingebouwde ventilatoren.

Met hun sober en strakke design zijn deze convectoren geschikt voor elk interieur, zowel in particuliere woningen als in grote gebouwen (kantoren scholen en ziekenhuizen). Het uniek ontwerp en de lage hoogte van de Zehnder Stana en Stana Neo maken deze convectoren uitermate geschikt voor een ruimte met hoge ramen die tot tegen de grond komen. De aansluitingen zijn onzichtbaar ingewerkt in het stalen omhulsel wat het esthetisch karakter van de Zehnder Lateo en de Zehnder Stana nog versterkt.

De wisselwerking tussen koude lucht en opstijgende warme lucht creëert een thermische muur waardoor de ruimte niet kan afkoelen en de lucht niet te droog wordt. De opgewarmde lucht verspreidt zich via een rooster met honingraatstructuur aan de bovenkant van de convector. Zehnder Lateo Neo en Zehnder Stana Neo hebben ingebouwde ventilatoren die de verwarmde lucht nog beter en sneller verspreiden. De ventilatoren worden eenvoudig en flexibel bestuurd om bijvoorbeeld slechts op specifieke tijdstippen in werking te treden. Dankzij hun doordachte opbouw, kunnen deze convectoren razendsnel gemonteerd worden.

  • De Zehnder Stana is verkrijgbaar vanaf 227 euro, Zehnder Stana Neo vanaf 744 euro
  • De Zehnder Lateo is verkrijgbaar vanaf 221 euro, Zehnder Lateo Neo vanaf 553 euro

 

Zehnder presenteert deze innovaties op stand 402 in paleis 12 van Batibouw

Deel dit artikel:

Contacteer Zehnder Group Belgium

Onze partners