Zehnder lanceert compact balansventilatiesysteem

De ComfoAir Compact komt in twee modellen.
De richtprijs van het systeem is 1350 euro.

De Zwitserse Zehnder-groep lanceert een klein balansventilatiesysteem. De ComfoAir Compact is beschikbaar in een wand- en plafondmodel. Het systeem is uiterst geschikt voor kleinere woonruimten zoals appartementen, studentenkoten en service flats.

De grootte van het systeem hangt af van het model. Het plafondmodel is, met 734 (l) x 546 (b) x 320 (d) mm, iets groter dan het muurmodel. Toch wegen beide types 20 kilogram. Elk model heeft andere aansluitingen. Zo heeft het muurmodel 4 bovenaansluitingen van het type DN 125. Het plafondmodel heeft 2 aan 2 zijaansluitingen van hetzelfde type.

De balansventilatiesystemen maken gebruik van warmterecuperatie. Het apparaat zuigt de gebruikte lucht af in de natte ruimtes. Verse lucht wordt dan toegevoerd in de droge ruimtes. De warmte-energie van de afgevoerde lucht wordt met behulp van een Paul-tegenstroomwarmtewisselaar overgedragen op de aangevoerde buitenlucht. Het hele systeem verwerkt zo'n 230 m³ lucht per uur bij 150 Pa.

 

Eenvoudig

Dankzij de kleine gestalte van het apparaat is het geheel driemaal zo snel te installeren als gebruikelijk. Een indienststellingswizard maakt het makkelijk voor de gebruiker om het apparaat aan de praat te krjigen. Een ingebouwde vochtsensor en intelligente timer zorgen voor een comfortabel gebruiksgemak.

De ComfoAir Compact is standaard uitgerust met twee G3-filters, langs toe- en afvoerzijde. De filters zijn na verwijdering van de frontpanelen eenvoudig te vervangen. Men kan best de filters om het jaar vervangen.

 

Deel dit artikel:
Onze partners